29.01.2011

Mazare cu piept de pui

Mazarea cu piept de pui este o mancare delicioasa si satioasa, cu putine calorii. Bogata in proteine, glucide, vitamine si saruri minerale, mai ales substante azotoase, mazarea este o leguma ieftina si usor de gatit.Este una din preferatele mele.
Avem nevoie de:
- o cutie de mazare fina
- piept de pui dezosat
- o legatura de patrunjel verde
- 3 linguri de ulei de masline
- o ceapa,sare,vegeta
- 2 linguri de faina
- putin lapte
- 2 castraveciori murati
Se curata ceapa si se taie marunt.Se pune intr-o cratita 3 linguri de ulei si se caleste ceapa pana devine sticloasa(se adauga si putina apa pt a nu se arde).
Se taie carnea in fasii subtiri sau cuburi si se adauga in cratita cu ceapa.Se pune si putina boia dulce,vegeta,frunze de patrunjel tocat,sare si se lasa pana se rumeneste carnea.
Dupa 10 minute se adauga mazarea din conserva si se adauga apa pana acopera toata mazarea.
 Se lasa la fiert pentru 20 minute dupa care separat intr-un bol se amesteca 2 linguri de faina cu putin lapte.  
Se adauga peste tocanita de mazare amestecand continuu.Mai lasam cateva clocote,dupa care taiem castravetii marunt si ii adaugam in mazare.
 Lasati sa se racoreasca 10 minute si se poate servi.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *