11.04.2014

Tort spaniol cu portocale

Este un tort  delicios datorita portocalei si ciocolatei.

Avem nevoie de:
- 1 portocala
- 3 oua
- 70 gr unt
- 150 gr zahar tos
- 150 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingura esenta de portocale sau 2 linguri lichior de portocale
Pentru crema:
- 2 oua
- 200 gr ciocolata neagra
- 100 gr unt
- 80 gr zahar
- coaja rasa de la o portocala
 Pentru decor:
- 2 portocale
- 1 rodie
Incingem cuptorul la 180 C.Tapetam o forma de tort(20 cm) cu hartie de copt.Radem coaja unei portocale apoi se stoarce sucul.Topim 50 gr unt si il lasam sa se racoreasca.Se bat galbenusurile cu zahar si coaja de portocale.Treptat inglobam si sucul de portocale.
 Amestecam faina cu praful de copt si il inglobam in crema de oua.
Albusurile se bat spuma dupa care se pun lingura cu lingura in crema de oua si amestecam usor.
Turnam compozitia in forma si o dam la cuptor pentru 35-40 minute.
Pentru crema topim ciocolata la bain-marie apoi luam vasul de pe foc si introducem coaja rasa a unei jumatati de portocale,zaharul si galbenusurile.
Se introduc si albusurile batute spuma.
Daca crema este prea tare putem sa-i adaugam frisca lichida.Crema astfel obtinuta o asezam pe blatul rece care a fost taiat pe 2 nivele si insiropat cu suc de portocale.
Acoperim tortul cu ciocolata topita si ornam cu felii de portocale si rodie.
Delicios!!!!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *