02.09.2011

Gogosari murati cu pikant fix

Dupa cum bine stim noi gospodinele ca in fiecare iarna gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre,mai ales ca se foloseste foarte mult la decorarea salatei de beouf frumos taiate in feliute subtiri si rosii.Asadar va prezint reteta mea care este foarte foarte simpla si usoara.Este ideala pentru gospodinele incepatoare.Iar gogosarii sunt super buni, raman tari iar gustul este  dulce-acrisor. 
Avem nevoie de: 
- gogosari/ardei capia
- zahar
- otet
- pikant fix dulce-acrisor
Nu am pus gramele la ingrdiente pentru ca fiecare pune cat doreste,unii pun mai multi gogosari altii mai putin.Asadar spalam gogosarii sau ardeii capia si ii taiem in bucati mai mici.Ii asezam in borcane bine spalate.
Separat intr-o oala incapatoare punem apa la fiert exact cat cere pe spatele plicului de pikant fix adica  1,750 l apa apoi punem 300 ml otet,150 gr zahar si continutul plicului amestecand pana la dizolvare.Iar dupa prefetinta daca ii doriti mai acri se mai adauga otet si daca ii doriti mai dulci se mai adauga zahar.Se da in fiert pentru 3-4 minute.
Se adauga cu polonicul peste gogosarii din borcan.
Punem capacul si intoarcem borcanul cu gura in jos.Dupa racire se depoziteaza in camara si se pastreaza pana la iarna.
O metoda foarte simpla dar si foarte gustoasa.Iar pastrarea este foarte buna,rezista si doi ani fara ca gogosarul sa se inmoaie.

5 comentarii:

  1. Sigur sunt foarte gustosi!...inca nu am pus gogosari la borcan, probabil saptamana viitoare. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Nely,eu mai bine de 3 ani tot asa pun gogosarii si de fiecare data sunt multumita de cum ies.Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super gustoși iasă, asa procedez și eu, 🥰

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *