14.09.2011

Ciuperci pane

Din ciuperci proaspete putem pregati oricand un preparat foarte simplu si foarte apetisant cum sunt aceste ciuperci pane.Un aperitiv foarte gustos,foarte usor de facut si deosebit de savuros!
Avem nevoie de:
- 500 gr ciuperci
- 50 gr faina
- 50 ml bere
- boia dulce sau iute
- sare,ulei pentru prajit
Alegem ciupercile cu palariile mari,desprindem coditele,le curatam de coaja le spalam si le punem intr-o oala cu apa la fiert pentru 3 minute.Se scot la scurs apoi dacasunt mari le taiem in jumatati.
Facem un aluat nu foarte gros,spre subtire din faina,boia,sare si bere.
 Trecem fiecare palarie prin acest aluat.
Le prajim in tigaie in ulei incins pe ambele parti apoi le scoatem pe un servetel de hartie.
Se servesc ca atare alaturi de salata.
Delicioase!

2 comentarii:

  1. Mmmm, tare bune, preferatele mele! Eu le pregatesc crude,nu am incercat sa le fierb. Data viitoare voi incerca reteta ta cu bere si boia iar ciupercile fierte. Pupici si o zi excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine pot arata, un deliciu.

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *