21.03.2013

Shaorma facuta in casa







Cui nu-i place Shaormaa!!!Cred ca multora le place shaorma si de cele mai multe ori o cumparam.Iata ca acum nu mai este nevoie sa o cumparam din comert,ci o putem prepara chiar noi in casa.Nu este deloc greu de facut,iar gustul este grozav de bun.Asadar sa va prezint delicioasa mea shaorma.
Pentru lipii avem nevoie de:
- 375 gr faina
- 1 lingurita sare
- 1/3 cana ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 cana (250ml) apa fierbinte
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus,
apoi acest aluat il dam la frigider (acoperit cu folie)pentru 30 minute.
Intindem aluatul si il impartim in 12 bucati(poate nu va iasa chiar 12),fiecare bucata trebuie sa cantareasca aproximativ 90-100 gr.Luam fiecare bucata si o intindem cu sucitorul pe masa de lucru dupa care o luam cu grija si o punem intr-o tava de teflon fara ulei.
Se coc pe fiecare parte la foc potrivit.Aveti grija sa nu le lasati prea mult altfel veti avea niste lipii beton.:d
Se pot pastra in congelator sau se folosesc imediat.
Ingrediente pentru compozitia shaormei 
- piept de pui
- cartofi prajiti
- varza tocata alba
- castraveti murati
- maioneza
- ketchup
- sos de usturoi
Pentru pieptul de pui se condimenteaza fileurile si se prajesc intr-o tigaie pe ambele parti fara adaos de grasime.
 Cartofii ii curatam si ii taiem ca pentru pai apoi ii parjim in ulei incins.Castravetii ii taiem rondele ,varza fideluta iar pieptul de pui taiat marunt.Luam cate o lipie calda in mana,adaugam pieptul de pui ...
... apoi cartofii prajiti,
... castravetii si varza,
... maioneza si ketchup-ul,iar dupa preferinta se poate adauga si sos de usturoi si ceapa taiata rondele.
Se ruleaza shaorma si se inveleste intr-o punga din plastic.
Daca nu este suficient de calda,se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptor pentru cateva minute.
Se serveste imediat.E un deliciuuuu!
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *