28.06.2011

Dovlecei pane

Acest fel de mancare sunt preferatii sotului meu.Sunt deliciosi atat simpli doar pe o felie de paine cat si cu sos de usturoi.Se prepara foarte usor chiar si de cele mai incepatoare gospodine.
Avem nevoie de:
- 1 dovlecel
- 2 oua
- sare
- pesmet
Se curata dovlecelul de coaja,se taie rondele,se sareaza fiecare bucata si se lasa sa stea 15 minute.Dupa 15 minute ei lasa multa apa asa ca ii scurgem de apa.
Intr-o farfurie batem ouale cu putina sare.Intr-o alta farfurie punem si pesmetul.Fiecare bucata de dovlecel ii trecem intai prin pesmet apoi prin oul batut.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti avand grija sa nu ne ardem cand ii introducem in uleiul fierbinte.
Se scot pe un servetel de hartie pentru ca sa absoarba uleiul in exces.
Se servesc atat calde cat si reci,simple sau cu sos de usturoi.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Eu chiar sunt o gospodina incepatoare si imi sunt utile recetele tale + la asta sunt cu poze, iubesc si eu si sotul dovleceii. Multumesc Camy! Domnul sa te ocroteasca pe tine si familia ta! Liuba

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere Liuba.Astea chiar sunt foarte simple de preparat.O seara placuta si Domnul si cu tine.

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *