20110322

Salam de biscuiti


Avem nevoie de:
- 250 gr zahar
- 2 linguri pline cacao
- 1 margarina rama cub
- esenta rom
- 1 cana apa
- nuci,alune,stafide,migdale.rahat
- 600-700 gr biscuiti
Amestecam zaharul,cacaua si adaugam treptat 1 cana de apa apoi aceasta compozitie o punem la foc amestecand continuu pana se topeste zaharul.Adaugam  margarina,esenta de rom si stafidele.
Se lasa la racit.O parte din biscuiti ii zdrobim mai marunt iar cealalta parte in bucatele mai mari.Introducem alune sau migdale sau rahat,cu ce va place.(eu am avut prin casa alune si stafide)Apoi turnam siropul peste biscuiti si amestecam pana se obtine o compozitie destul de groasa.
Pe masa se intinde folie de naylon,rasturnam compozitia si modelam cu mana pana capata forma unui sul.Presaram nuca de cocos pe folie si intoarcem salamul pe toate partile 
pentru a se distribui uniform.
Se ruleaza apoi folia si se preseaza, astfel incat ingredientele sa se lipeasca intre ele.Salamul de biscuiti astfel format se pune in frigider pentru cateva ore, apoi se poate taia in felii.Iar daca nu aveti rabdare asa cum copiii mei nu au avut il puteti introduce in congelator pentru 15 minute.
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Anonim16:14

    cate sute de grame are cubul de margarina??? exista doua variante la magazin!!!
    http://www.prajituria.ro/produs/rama-maestro

    RăspundețiȘtergere

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...