05.12.2011

Tort inima cu piersici


Avem nevoie de: 
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1/2 praf de copt
- 4 linguri ulei
- 2 lingurite ness
Pentru crema de piersici:
- 30 gr amidon
- 250 ml sirop(sucul in care sunt conservate piersicile)
- 300 gr piersici din compot
- 2 linguri zahar
- 300 ml frisca
Din pacate nu am reusit sa fac poze cu prepararea blatului.
Batem albusul impreuna cu zaharul adaugat treptat apoi amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam in albusuri.Incorporam faina cu praful de copt amestecand delicat pana se patrunde toata apoi turnam jumatate din compozite intr-o tava tapetata iar cealalta jumatate o amestecam cu cele 2 lingurite de ness.Adaugam si cealalta jumatate peste blatul alb si amestecam usor cu o lingurita.O lasam la cuptor pentru 45 minute.Intre timp pregatim crema.
Dizolvam amidonul in 75-80 ml sirop din cantitatea totala de suc,iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul.
 Cand zaharul este topit iar sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon amestecand rapid (veti vedea ca se intareste) si il mai punem pe foc mic inca cateva minute avand grija sa amestecam mereu.Se obtine un fel de crema semitransparenta.
Adaugam in crema calda piersicile taiate marunt si amestecam.
Lasam crema sa se raceasca apoi o amestecam cu frisca batuta.
Crema obtinuta am umplut tortul apoi l-am imbracat in pasta din marshmallows iar trandafirii si inimioarele sunt facute din pasta de jeleu.Si iata ce a iesit.
Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Frumos si finut tortul felicitari!La multi ani sorei tale si Domnul sa o binecuvinteze!

    RăspundețiȘtergere
  2. monycaniuca@yahoo.es19:03

    A FOST SUPER DELICIOS TORTUL CAMY.

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *