26.01.2012

Tarta cu ciuperci






Este o tarta delicioasa care poate fi un simplu aperitiv dar si ca fel de mancare.Poate fi folosita cu succes la petreceri sau pentru atunci cand se anunta ca musafirii ajung intr-o jumatate de ora :D
Avem nevoie de:
- 500 gr ciuperci
- 1 pachet aluat congelat de pateuri (400 gr)
- 1/2 ceapa
- 25 gr unt 
- 2-3 catei de usturoi
- 200 ml lapte
- 4 oua
- 150 gr smantana
- boia,sare,piper
- cascaval pentru razuit deasupra
Curatam ciupercile,ceapa si usturoiul.Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in unt pentru 5 minute apoi adaugam usturoiul pisat.
Ciupercile le taiem in felii subtiri si le introducem in ceapa calita.Le lasam aproximativ 10 minute amestecand din cand in cand.
Intr-un bol amestecam ouale impreuna cu smantana,laptele,boia,sare si piper dupa gust.
Pe fundul unei forme de tarta asezam hartie de copt apoi punem aluatul uniform.
Punem compozitia de ciuperci peste aluat....
apoi turnam compozitia de oua....
si presaram cascaval deasupra.
O dam la cuptorul incins la foc mare pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste frumos.
O lasam 10 minute sa se racoreasca,apoi se poate servi cu pofta!
Delicioasaa!

2 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *