04.04.2011

Prajitura cu biscuiti si crema de ciocolata


 Avem nevoie de:
- 400 gr biscuiti 
- 2 plicuri crema Ole de ciocolata(lapte pt crema)
- 250 gr nuca macinata
- esenta de rom
- 4 cesti de cafea naturala(preparata)
 Preparam intai cafeaua (daca aveti copii,atunci sa nu fie prea tare)pentru a o lasa sa se raceasca complet.Se bate cu mixerul crema de ciocolata conform instructiunilor de pe pachet.Adaugam nuca macinata,esenta de rom si amestecam.
Biscuitii ii inmuiem in cafeaua rece.(eu am adaugat si putin lapte in cafea)
Intr-o tava punem un strat de biscuiti cu cafea,un strat de crema de ciocolata si din nou un strat de biscuiti pana se termina toata compozitia de crema si bscuiti.
Se orneaza deasupra cu frisca batuta sau crema de ciocolata si se lasa la rece 3-4 ore sau peste noapte.
 Pofta buna!

Piept de pui cu sos de ciuperci

Este un fel de mancare atat pentru pranz cat si pentru masa de seara.Este delicioasa si nu-ti ia decat o jumatate de ora pentru a pregati aceasta mancare.
Avem nevoie de:
- 2 bucati de piept de pui dezosat si fara piele
- condimente pentru pui
- 1 lingurita faina
- 1 ceapa verde,sare
- 1 cana cu bucati de ciuperci proaspete
- 2 linguri de vin alb sec
- 1/4 cana supa de pui
- 2 linguri de smanatana grasa
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri de verdeata ,dupa preferinta 
Se presara condimentele pentru pui sau merge si numai sare si piper si se gateste intr-o tigaie unsa cu putin unt.(bucatile de carne poate sa fie si mai mari)
Se pune intr-o tigaie uleiul de masline,ceapa taiata marunt si se calesc putin.Se adauga ciupercile si se amesteca in continuu timp de 2 minute,dupa care se stinge cu 2 linguri de vin alb.Dupa ce se evapora vinul,se adauga supa de pui si se mai lasa pe foc inca 2-3 minute.
La final se adauga verdeata si smantana amestecata cu 1 lingurita de faina.
Se aseaza pe o farfurie pieptul de pui si se toarna sosul proaspat de ciuperci.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *