20110525

Flori de salcam in aluat



Salcamul este un arbore cu multiple intrebuintari in medicina naturista, folosindu-se in special florile de salcam la praparatele naturale.Efectele vindecatoare ale florilor de salcam,se exercita la toate persoanele indiferent de varsta.Actiunile asupra sistemului nervos se manifesta prin capacitatea de a linisti,de a calma si de a tonifia organismul aflat in diferite stari nevrotice. Gustul dulce si aromat al florilor de salcam fac din deserturile pregatite,adevarate rafinamente culinare.
Delicioase!
 Avem nevoie de:
- 125 gr faina
- 250 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- 20 bucati flori de salcam(pt mai multe flori se dubleaza ingredientele pt aluat)
- cateva picaturi esenta vanilie
- zahar pudra
- 25 gr unt topit sau 1 lingura ulei 
- ulei pentru prajit
Se aleg florile de salcam (cele inflorite)si se spala in multa apa(fara jet de apa fiindca se destrama) apoi le lasam sa se scurga bine de apa.
 Intr-un castron pregatim alautul pentru clatite.Se pune faina,zaharul si esenta de vanilie.Separat batem un ou cu putina sare si il turnam in faina.Amestecam cu lingura de lemn adaugand treptat lapte,avand grija sa nu se faca cocoloase.Se pune la frigider pentru 20 minute.
Se ia fiecare floare de codita,si se dau prin aluat iar pentru florile mai mici se inmanunchiaza cate 2-3 flori.
 
Se prajesc apoi in ulei incins pe ambele parti.
Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorba uleiul care ramane pe ele.
Se servesc imediat pudrate cu zahar pudra.
Pofta buna!
Sursa:Laura S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...