16.05.2013

Torta del Rio cu cafea si ciocolata



Avem nevoie de:
- 150 gr ciocolata cu cafea
- 150 gr unt moale
- 125 gr zahar
- 5 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura cafea solubila
- 175 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri cacao
Pentru crema si ornat
- 50 gr ciocolata cu cafea
- 500 ml frisca
- 2 doze lapte praf pentru cafea(18 gr fiecare)
- 3 linguri cafea rece,dulce si tare
- cacao,ciocolata pentru ornat
Incingem cuptorul la 175 C.Se unge o forma de tort (26 cm
).Topim ciocolata pentru blat pe baie de aburi.Se lasa la racit.Separam 3 oua,batem untul cu 75 gr zahar tos si zahar vanilat.Adaugam apoi 3 galbenusuri,2 oua intregi si praful de cafea solubila.
Amestecam 4 minute apoi inglobam ciocolata fluida.
Batem albusurile cu restul de zahar si le incorporam in compozitia de ciocolata.
Incorporam si faina amestecata cu praful de copt si cacao.Aluatul il asezam in forma,il nivelam si il dam la cuptor pentru 35-40 minute (verificam cu testul scobitorii). Se raceste pe un gratar de bucatarie.
Blatul il taiem pe 3 nivele,cel de jos va fi mai gros.Cel de deasupra il faramitam.Radem ciocolata pentru crema;frisca o batem bine si apoi o impartim in doua.In prima parte adaugam laptele praf pentru cafea,altminteri frisca se taie.In crema cu adaus de lapte praf se incorporeaza firimituri de blat si ciocolata rasa.
Adaugam si cafeaua rece lingura cu lingura amestecand cu grija.
Crema de ciocolata se repartizeaza pe blat si se niveleaza.
Asezam si cel de-al doilea blat apoi imbracam tortul in frisca ramasa.
Se orneaza dupa preferinta fiecaruia.Eu am facut deasupra tortului cateva urme cu furculita iar pe margine cu o lingura am facut valuri.Am pudrat cu cacao si am pus oua de ciocolata.
Pofta buna!

15.05.2013

Pasca cu arome






Este o reteta veche pe care am facut-o de Pasti  si care nu am reusit sa o postez.Cat despre aceasta pasca nu pot sa va spun decat ca este foarte aromata si delicioasa.


Avem nevoie de: 
- 500 gr faina
- 1 plic drojdie uscata( 1 cub proaspata)
- 150 gr zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 1 fiola esenta rom si 1 fiola esenta vanilie
- 100 gr margarina rama
Pentru umplutura:
- 500 gr branza dulce
- 5 oua
- 130 gr zahar
- 100 gr stafide
- 1 poachet zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 250 gr smatana cremoasa
- 2 linguri amidon
- 1 galbenus ou
Pregatim aluatul astfel: amestecam drojdia cu 1 lingura zahar, o lingura faina si 100 ml lapte caldut.O lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul.Margarina o topim apoi zaharul il dizolvam in restul de lapte.
Galbenusurile le amestecam cu esentele.Faina o punem intr-un vas mare si facem o gropita la mijloc,dupa care adaugam drojdia crescuta,galbenusurile,laptele si margarina.Amestecam si albusurile spuma.Framantam compozitia astfel obtinuta timp de 20 minute.
Lasam aluatul la dospit sa creasca la un loc ferit de curenti.
Intre timp pregatim compozitia de branza.Amestecam galbenusurile cu zahar,branza,amidonul si smantana,incet cu grija.
Adaugam stafidele si spuma de albusuri amestecand incetisor de jos in sus.
Oprim o parte din aluat pentru impletitura de deasupra.Ungem o forma de tort (26 cm) cu unt si faina sau cu hartie de copt.Intindem aluatul sub forma unui disc si il asezam in forma de tort.Imbracam si marginile cu aluat aproximativ 1.5-2 cm grosime.
Acum este momentul sa turnam compozitia de branza.
Restul de aluat il impletim in trei astfel:
Astfel impletita o asezam cu grija deasupra cremei de branza.
Ungem deasupra cu galbenus de ou si o dam la cuptor la foc potrivit (180 C) pentru 20 minute apoi reducem  la  (160 C) si o mai lasam pentru inca 20 minute.
Scoatem minunatia din cuptor si cat inca este calda,calda ungem cu galbenus amestecat cu smantana cremoasa.
Pofta buna!
Un deliciuuu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *