03.05.2014

Prajitura deliciu

Nu degeaba i se spune prajitura deliciu, fiindca chiar este un deliciu!

Avem nevoie de:
- 8 oua
- 7 linguri zahar
- 4 linguri nuca macinata
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri faina
- 250 gr nuca taiata grosier si prajita
250 gr nutella sau finetti
- 75 gr zahar pudra
- 7 linguri lapte
1 plic gelatina
- 400 ml frisca lichida
- biscuiti petit beure
- 150 ml cafea preparata

Albusurile le batem spuma cu zahar. 
 Nuca o maruntim si o prajim apoi o intindem intr-o tava (38/24,5 masurata in interiorul tavii)tapetata cu hartie de copt.
 Peste albusuri se pune nuca, faina si pesmetul
Albusurile se pun peste nuca prajita se uniformizeaza si se da la cuptor 25-30 minute la foc mediu.
 Dupa racire se rastoarna prajitura.Se unge blatul cu crema de ciocolata si se pune la frigider.
Pregatim crema astfel:galbenusurile le amestecam cu zahar pudra si cele 7 linguri de lapte apoi le punem pe baie de aburi.
Gelatina o amestecam cu putina apa apoi o dizolvam pe baie de aburi.Se introduce in crema de galbenusuri.Frisca o batem si o adaugam in crema. 
 Crema astfel obtinuta o impartim in jumatate si o intindem peste crema de ciocolata.
 Peste crema se pun biscuitii inmuiati in cafea.
Peste biscuiti se pune cealalta jumatate de crema. 
 Radem ciocolata si pudram cu cacao.Se lasa la rece 2 ore apoi se taie.
Nu am mai avut rabdare pentru 2 ore si am taiat-o mai repede,dar voi sa o lasati cel putin 2 ore sau peste noapte.
Pofta buna!

01.05.2014

Tort cu ananas si cirese

Acum nu va mai trebui sa alegi intre o prajitura cu frisca si gem si una cu fructe,pentru ca aceasta reteta le reuneste pe amandoua.
Avem nevoie de:
250gr unt topit
- 150gr zahar+2linguri
- 1 conserva de ananas
-  cirese confiate/congelate
- 200gr faina
- o lingurita praf de copt
- o fiola esenta de vanilie
-  4 oua mari
- zahar pudra pentru decor
- 6 linguri gem de cirese/visine/caise
- 250ml frisca

Ungem doua forme pentru tort cu diamentru de 20 cm apoi le tapetam cu hartie de copt.Presaram 2 linguri de zahar pe uneia dintre ele.Stergem rondele de ananas cu un servet dupa care le asezam in tava cu zahar.In mijlocul fiecarui ananas asezam cate o cireasa fie confiata fie congelata.
100 ml din zeama de la ananas il amestecam cu untul topit,zaharul,galbenusurile ...
... apoi faina si praful de copt.
 Albusurile le batem si le introducem in aluat amestecand usor.
Impartim amestecul in  jumatate si le introducem in cele doua forme.
Le dam la cuptor pentru 30-35 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in blat iese curata.Lasam blaturile sa se raceasca complet.Partea cu ananasul trebuie sa fie in sus.Ungem cu gem blatul fara ananas.Eu am pus dulceata de caise in locul celei de visine dupa care am adaugat frisca batuta.
Asezam cel de-al doilea blat peste stratul de frisca si presaram putin zahar pudra.
Delicioasa!

30.04.2014

Tort cu mascarpone,ciocolata si capsuni



Avem nevoie:
Blat
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- 100 gr ciocolata amaruie
- 1/2 praf de copt
- 1 filoa esenta rom
Pentru sirop
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita ness
- 200 ml apa
Pentru crema
- 250 gr mascarpone
- 250 ml frisca lichida
- 3 linguri lichior de tiramisu(optional)
- 200 gr capsuni 
Pentru glazura
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 ml frisca lichida
- 25 gr unt
Pentru ornat
- 200 gr capsuni 
- 50 gr ciocolata amaruie
Pentru inceput separam ouale.Albusurile le batem spuma cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu 3 linguri ulei si esenta de rom.Galbenusurile le inglobam in albusuri si amestecam usor.
 Ciocolata amaruie o razuim si o introducem in crema de albusuri.
 Adaugam si faina care a fost amestecata cu cacao si praful de copt.
 Aluatul in introducem intr-o tava de tort (26 cm) o nivelam si o dam la cuptor pentru 35-40 minute la foc mediu.
Blatul copt se lasa sa se raceasca complet.Dupa racire se taie in doua.Amestecam apa,nessul si zaharul apoi insiropam blatul.
Pregatim crema astfel:frisca o batem bine,crema mascarpone o amestecam cu 2 linguri zahar pudra si lichiorul.Frisca o introducem in crema mascarpone.Capsunile le taiem in cuburi,le amestecam cu putin zahar pudra,le lasam sa se scurga de siropul care il lasa apoi le introducem in crema.

Ciocolata amaruie o topim in frisca lichida adaugam apoi untul si il folosim la ultimul blat.Asezam primul blat il insiropam apoi adaugam crema.
 Asezam al doilea blat urmand glazura de ciocolata.Nivelam frumos apoi tortul se decoreaza cu capsuni.Peste capsuni radem ciocolata amaruie.

Pofta buna!

Salata cu avocado



Acest  fruct  exotic cu mare valoare nutritiva,avocado este folosit la prepararea salatelor,supelor si a antreurilor.Cu avocado,mancarea va avea sigur un gust deosebit.


Avem nevoie de:
- 2 fructe de avocado bine coapte
- 1 mar
- 4 smochine proaspete
- 100 gr porumb dulce
- 50 gr branza de oi
- 1 lamaie
- frunze de busuioc
- 2 linguri ulei
- sare,piper
Taiem fructele de avocado in doua,indepartam coaja si taiem cubulete un fruct si jumatate,iar ultima jumatate o facem piure.Asezam cubuletele intr-o salatiera si le stropim cu zeama de lamaie.Marul il taiem cubulete si il amestecam cu avocado.
Adaugam smochinele taiate cubulete.
 Porumbul si branza sfaramata sau taiata cuburi.
Separat amestecam piureul de avocado,frunzele de busuioc tocate(eu am pus frunze de busuioc uscate),uleiul,sarea si piperul.
Amestecam sosul format cu restul ingredientelor si garnisim cu felii de lamaie.
Pofta buna!

Pui cu linte si mustar


Un fel de mancare principal satios,sanatos si foarte delicios.

Avem nevoie de:
- 1 lingura de ulei
- 4-6 pulpe superioare 
-1 ceapa rosie feliata fin
- 2 catei de usturoi,zdrobiti
- 250 gr linte verde
- 750 ml supa de pui fierbinte
- 2 linguri de smantana pentru gatit
- 1 lingura de mustar Dijon
- 1 legatura mica de patrunjel tocat
Incingem uleiul asezonam carnea de pui si o rumenim in uleiul incins timp de 3 minute pe fiecare parte.O scoatem si o lasam deoparte.
Scurgem uleiul pastrand in cratita doar 1 lingura din acesta.Adaugam ceapa si o calim cateva minute.
 Apoi punem usturoiul,lintea si supa amestecand bine.
Asezam bucatile de pui deasupra acoperim cratita cu un capac si lasam totul sa fiarba timp de 30 minute pe foc mediu.
Inlaturam capacul dam focul mai mare si mai lasam 20 minute pana cand se inmoaie lintea,se evapora aproape toata supa si puiul se patrunde.Se ia cratita de pe foc apoi adaugam smantana pentru gatit,mustarul si patrunjelul.
Se poate servi cu legume verzi daca doriti.Ca si aspect pot sa spun ca nu arata chiar atat de atragator insa la gust este foarte delicioasa.Cand am servit la masa acest fel de mancare,copiii au strambat din nas, dar cand au gustat si au vazut cat de delicioasa e,fiecare a mai cerut o portie.


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *