27.07.2011

Tort cu ciocolata si nuci


 Avem nevoie de:
- 220 gr migdale macinate
- 100 gr unt
- 4 oua 
- 100 gr ciocolata cu cafea
- 2 linguri cafea tare,fierbinte
- 1 lingurita pesmet
- 1/2 plic praf de copt
- 20 ml rom
- 200 gr ciocolata amaruie
- 100 gr drajeuri de ciocolata in forma de boaba de cafea
- 50 gr ciocolata rasa
Se unge cu unt o forma de inima(1 l ) si se presara inauntru migdale macinate.
Se incinge cuptorul la 180'C.Se bate untul impreuna cu zaharul,folosind mixerul.
Se separa ouale si se inglobeaza galbenusurile,adaugate pe rand,in compozitia de unt.
Ciocolata cu cafea se rupe bucati si se topeste in bain-marie;apoi se amesteca impreuna cu cafeaua fierbinte.
Se inglobeaza in compozitia de unt,impreuna cu pesmetul,restul de migdale macinate si praful de copt.
Se bat albusurile spuma si se inglobeaza si ele in compozitia de ciocolata.
Se introduce aluatul in forma de inima,se niveleaza si se coace la cuptorul pregatit timp de cca 35-40 minute.
Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca total.Se inteapa in mai multe locuri cu o tepusa de lemn si se toarna romul.

Ciocolata amaruie se topeste in bain-marie adaugand eventual unt,frisca lichida sau lapte in functie de consistenta ciocolatei.(eu am pus frisca lichida)
Se toarna apoi ciocolata fluida pe inima si se aseaza deasupra drajeuri sub forma de boaba de cafea si ciocolata rasa.
Se lasa sa se usuce glazura de ciocolata si pe urma se serveste tortul.
 Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *