12.02.2011

Prajitura cu visine SIMONA

Este o prajitura usoara de vara cu gustul sau aromat al visinelor,cu o crema racoroasa si tare delicioasa.
Avem nevoie de:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 2 fiole esenta rom
- 1 plic gelatina
- 300 ml frisca lichida
- 4 iaurturi de visine
- o jum de pachet de praf de copt
- 500 gr visine proaspete,congelate sau din compot(eu am folosit visine congelate)
 Mod de preparare:
Intr-un castron se bat albusurile spuma cu cele 5 linguri de zahar care se pun treptat.
Apoi amestecam si galbenusurile impreuna cu esenta de rom.
 Galbenusurile se adauga in crema de albusuri si se amesteca.
Separat intr-un bol amestecam faina+o jum de pachet de praf de copt si 2 linguri de cacao.(se poate si fara cacao,daca faceti blatul alb se adauga esenta de vanilie)
Se adauga lingura cu lingura in compozitia cu albusuri+galbenusuri amestecand usor.Apoi adaugam jumatate din visine,scurse de sucul care il lasa.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie pergament sau unsa cu ulei+faina.
O nivelam si o introducem la cuptorul incins pentru 45 minute.Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.Cand e complet racita se inteapa cu furculita din loc in loc,iar cu sucul lasat de la visine se insiropeaza blatul.
Preparare crema:
Batem frisca lichida cu mixerul apoi adaugam iaurtul de visine si cealalta jumatate de visine.Daca crema nu este destul de tare se adauga gelatina.(la mine nu a mai fost nevoie de gelatina,am avut o crema beton)
Crema obtinuta se pune pe blatul insiropat si se niveleaza frumos.Cu o lingura se fac forme de valuri si apoi se rade ciocolata.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *