10.08.2011

Tarta cu kiwi


Avem nevoie de:
- 125 gr unt rece
- 250 gr faina
- 50 gr zahar
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 praf de sare
- 1 ou mic
- 1 plic crema pentru tarta
- 250 ml lapte pt crema
- 2-3 linguri frisca batuta
- 4-5 kiwi
- 2 linguri de ananas bucati
- 1/2 plic tort-gelee transparent
Punem in vasul de la robot (sau intr-un castron) faina,sarea,zaharul si esenta de vanilie.Adaugam peste faina cuburi de unt rece si oul.Le amestecam bine pana obtinem un aluat.
Cu acest aluat imbracam forma de tarta iar deasupra ei punem un staniol in care am adaugat boabe de fasole.(pentru a nu se umfla aluatul)O dam la frigider pentru cca 30 minute.
Cuptorul se incinge la 180 C si dam tarta la cuptor pentru 30 minute sau pana se rumeneste putin pe margini.Tarta se raceste in forma apoi se scoate pe un platou.Pentru crema de vanilie se prepara conform instructiunilor de pe pachet.In crema de vanilie adaugam si 2-3 linguri de frisca batuta si amestecam pana la omogenizare.
Cu aceasta crema umplem tarta.
Deasupra cremei se aranjeaza felii de kiwi iar in mijloc cateva bucatele de ananas.Peste fructe se pune tort-gelee pentru a nu se oxida fructele.O jumatate din plicul de tort-gelee se amesteca cu 125 ml suc de fructe sau apa+zahar.Se pune la foc mic amestecand continuu timp de 1 minut dupa care se repartizeaza peste fructe.
Tarta se da la rece timp de 1 ora dupa care se poate servi.
O tarta usoara si foarte gustoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *