25.10.2011

Trigoane cu mere

Delicioase aceste trigoane cu mere cu muuulte mere!Se prepara usor si se mananca foarte repede!:D
Avem nevoie de:
- 500 gr faina
- 1 ou intreg
- 1 pahar(aprox.200ml) apa minerala/apa plata
- 1 paharel ulei (50ml)
- putina sare
- 1 lingurita otet
Se pune faina intr-un castron sau la robotul de bucatarie apoi se adauga oul,sarea,apa minerala/apa plata,uleiul si otetul.
Se framanta bine pana se obtine un aluat nelipicios.Se acopera cu folie de naylon si se lasa peste noapte la frigider.
Dupa timpul de stat la rece se scoate folia (aveti grija ca aluatul lasa mult ulei pe folie) si mai framatam putin aluatul cu mainile.Cam asa arata aluatul dupa ce a stat o noapte intreaga la frigider.
A doua zi pregatim merele.Le curatam de coaja,le dam pe razatoarea mica apoi le amestecam cu o lingurita de scortisoara si daca e nevoie punem si 2 linguri de zahar.Le punem intr-o cratita care merge pe foc si le lasam la calit pentru 5-10 minute amestecand continuu.Le racim si cu aceasta compozitie umplem trigoanele.Intindem aluatul pe masa de lucru in forma de dreptunghi.Daca vedeti ca aluatul se strange la loc dupa ce l-ati intins mai adaugam putina apa si framantam bine.
Taiem fasii de aproximativ 4 degete si punem in capat cate o lingurita de mere.Coltul care se vede in stanga trebuie sa ramana gol pentru impachetarea trigonului.
Luam cu mana din coltul ramas gol (stanga)si acoperim peste mere(il ducem spre dreapta).In poza se poate vedea mai bine.
Apoi din dreapta mergem spre stanga si tot asa pana ajungem la capatul aluatului.
Cam asa trebuie sa arate trigoanele.
 Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la cuptorul incins la foc mediu pentru 35-40 minute.Sau le lasam pana se auresc putin deasupra.
Absolut delicioase!

Un comentariu:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *