02.03.2011

Sufleu de spanac

Acest delicios preparat din spanac fraged poate fi un aperitiv sau o gustare usoara.Sufleul de spanac poate constitui felul principal al unei mese delicioase fara carne.
Avem nevoie de:
- 200 gr spanac proaspat sau congelat
- sare,piper,nucsoara
- 1 ceapa mare
- 90 gr unt
- 100 gr suncade praga
- 40 gr faina
- 250 ml lapte 
- 4 oua
100 gr cascaval ras

Se pune la fiert spanacul pentru 5 minute,se scoate cu spumiera,se raceste si se toaca marunt.
Se curata ceapa se taie marunt,iar sunca la fel o taiem bucatele.Se calesc in 30 gr unt apoi adaugam spanacul si se mai caleste inca 5 min.Se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara. 

Pregatirea sosului:
- Intr-o craticioara se topesc 60 gr unt.Se adauga cele 40 gr faina si se caleste amestecand continuu,pana ce faina devine aurie.Se stinge cu 250 ml lapte si se lasa sa dea in fiert,amestecandu-se.Se lasa sa fiarba 5 min la foc slab.
Se ia de pe foc si in sos se omogenizeaza cu telul 4 galbenusuri unul dupa altul.
In final la amestecul Bechamel se adauga si spanacul si se omogenizeaza.Se rad fin 100 gr cascaval,care se adauga compozitiei Bechamel si se amesteca bine totul.
 Se incinge cuptorul la 180 de grade.Se tapeteaza cu hartie o forma de sufleu sau o forma de tort.Intr-un castron se bat cele 4 albusuri spuma.Albusul batut se inglobeaza,lingura cu lingura in compozitia sufleului.
Aceasta se introduce in forma,avand grija ca nivelul ei sa nu depaseasca doua treimi din inaltimea formei.Sufleul va creste mult,va iesi din forma si este posibil sa se arda.
Forma se introduce pe nivelul mijlociu al cuptorului si sufleul se lasa sa se coaca timp de 15 min.In final ridicati temperatura la 200 de grade si mai coaceti sufleul inca 30 minute.In nici un caz nu trebuie sa deschideti usa cuptorului,existand altminteri pericolul ca sufleul pufos sa se dezumfle intr-o clipa.Cand este gata se serveste imediat.Acompaniat depaine alba bagheta si o salata de rosii sau castraveciori murati.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *