03.10.2014

Placinta cu praz si pui


Avem nevoie de:
- 75 gr unt
- 2 fire de praz mari,curatate,spalate si taiate in bucati pe lungime
- 150 gr cuburi de pancetta
- 600 ml smantana
- 3 linguri rase cu amidon
-2 linguri cu mustar
- 30 gr patrunjel proaspat tocat
- 250 gr carne de pui fiarta taiata in bucati
100 gr morcovi fierti taiati in bucati
 - 250 gr cartofi fierti taiati in bucati
- 2 foi foietaj decongelat
sare si piper
Incalzim o lingura de unt intr-o tigaie mare,adaugam prazul,asezonam bine,acoperim si fierbem incet,timp de 8 minute pana se inmoaie prazul.Adaugam pancetta si gatim pentru inca 3 minute.
 Batem laptele cu amidonul intr-o tigaie,la foc mediu,timp de 5 minute,pentru a obtine un sos gros.Asezonam bine si adaugam o lingura de unt,mustarul si patrunjelul.
Incalzim cuptorul la 200C.Turnam sosul peste praz si amestecam totul cu carnea de pui,morcovi si cartofi.
 Intr-o tava asezam o foaie de aluat foietaj o dam la cuptor pt 10 minute dupa care scoatem de la cuptor si asezam umplutura deasupra apoi asezam o alta foaie de aluat foietaj.
O dam din nou la cuptor pentru 35-40 minute,pana cand foaia devine aurie, iar din umplutura incepe sa iasa bule.Lasam sa se raceasca 5 minute inainte se a servi.
 Pofta buna!

02.10.2014

Big Cherry Pie - Placinta cu visine


Avem nevoie de:
Blat:
- 250 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 125 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 125 gr unt taiat bucatele
Umplutura:
- 2 oua mici
- 125 gr visine
- 375 gr branza de vaci de la lidl pt prajituri
- 75 gr zahar
- sucul de la 1/2 de lamaie
- 25 gr amidon
- 100 ml frisca 
Crusta:
- 65 gr faina
- 35 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 40 gr unt rece
Se framanta rapid un aluat din ingredientele pentru blat.Se infasoara in folie si se da la frigider 30 minute.Se incinge cuptorul la 200 C.Asezam aluatul intr-o forma de tort de 28 cm.Coacem blatul timp de 10 minute.Scoatem din cuptor apoi reducem temperatura cuptorului la 180 C.
Pentru umplutura separam ouale.Galbenusurile se amesteca impreuna cu branza de vaci,zahar,suc de lamaie si amidon.
 Frisca si albusurile se bat separat.In compozitia de branza se inglobeaza visinele curatate de samburi urmate de frisca si albusuri.
 Umplutura se repartizeaza uniform pe blat.Toate ingredientele pentru crusta se amesteca si se framanta,astfel incat sa ia nastere firimituri de aluat.Aceasta se repartizeaza unifor pe compozitia de branza si se da prajitura la cuptor.
 Se lasa sa se coaca 60 minute apoi se raceste dupa care se poate pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *