02.04.2011

Pilaf de orez cu dovlecel

Pilaful de orez este o reteta rapida ce poate fi servita atat ca garnitura cat si ca fel principal de mancare.Gustoasa si sanatoasa atat pentru adulti cat si pentru copii.Sunt multe feluri de a prepara pilaful de orez,asa ca,m-am gandit ca astazi sa-l prepar cu dovlecel.
Avem nevoie de:
-o cana de orez
- 1 dovlecel
- ceapa verde
- 3 linguri ulei
- boia dulce,sare
- 1 morcov
- 1 gogosar rosu
- frunze de patrunjel
Taiem ceapa marunt si o calim in 3 linguri de ulei,apoi adaugam morcovul razuit,gogosarul taiat marunt,dovlecelul taiat marunt,boia si sare.Le lasam pentru cateva minute sa se caleasca.Spalam orezul si il punem in legumele calite.(eu am mai adaugat si 3-4 bucatele dintr-un piept de pui)Adaugam apa sau supa de pui cat sa acopere toate legumele si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand.

Dupa ce s-a fiert bobul de orez si legumele adaugam si verdeata tocata marunt.Servim simplu cu salata verde sau castraveti.
Pofta buna!

Un comentariu:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *