28.08.2012

Briose cu zucchini






O alta reteta delicioasa cu minunatul dovlecel zucchini.Aceste briose sunt grozav de bune si foarte usor de preparat.Merita sa le incercati!
Avem nevoie de:
- 250 gr faina
- 200 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- o jumatate de lingurita sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 gr nuci/stafide
- 120 ml lapte
-80 ml ulei
-2 oua
- 1 dovlecel zucchini mediu sau dovlecel simplu romanesc
Pentru glazura: 
- 150 gr zahar pudra
- 2 linguri suc stors de la o lamaie
Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate:faina,stafidele,sarea,praful de copt.
In alt vas se amesteca ingredientele lichide.Se bat ouale impreuna cu zahar pana devine spuma dupa care se adauga coaja rasa de la o lamaie,uleiul si laptele.
Compozitia cu oua se adauga in ingrdientele uscate si se amesteca pana la omogenizare. 
ATENTIE!!!! Nu se amesteca mult. 
La sfarsit adaugam si dovlecelul curatat si razuit pe razatoarea mica.
 Se pun in forme de briose si se dau la cuptor (200 C) pentru 20 minute sau pana se rumenesc frumos.
Se lasa 5 minute sa se racoreasca,iar in acest timp pregatim glazura.Se amesteca bine cu mixerul zaharul pudra cu sucul de lamaie.Dupa 5 minute de racorire se ia fiecare briosa in parte si se ung cu aceasta glazura deasupra apoi se presara nuca de cocos sau bucatele de ciocolata.Se pot orna dupa imaginatia fiecaruia.
 Se pot servi la micul dejun cu un pahar de lapte sau alaturi de o ceasca cu cafea.
 Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *