20120312

Rulada cu crema de ciocolata alba si neagra






Acest weekend am savurat o delicioasa  rulada fina cu crema de ciocolata alba si neagra intr-un blat pufos alaturi de sirop de fructe de padure .....hmmm ...  o bunatate de rulada!!!
Avem nevoie de:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
Pentru crema alba:
- 100 gr ciocolata alba
- 150 gr branza ricotta
- 150 ml frisca lichida
Pentru crema neagra:
-100 gr ciocolata neagra
- 150 ml frisca lichida
Se prepara foaia.Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu zahar pana se topeste apoi se inglobeaza galbenusurile,amestecandu-se de sus in jos.Se intinde pe hartie de pergament un strat drept si se da la cuptor pentru 10 minute la 180 C.Se lasa la racit.
 Se prepara crema alba.Se topeste ciocolata alba la bain-marie cu putina frisca lichida.Se raceste apoi se introduce branza ricotta ...
... iar la sfarsit frisca batuta.Se pune la frigider.
 Se prepara apoi crema neagra.Se topeste la bain-marie ciocolata amaruie cu putina frisca lichida.Se raceste apoi se inglobeaza frisca batuta.
Se desprinde foaia de pe hartie avand grija sa nu se rupa,urmand ca blatul sa ramana tot pe hartie,apoi se intinde crema neagra si crema alba.
Se ruleaza cu grija ....
.... iar deasupra se intinde un strat subtire de ciocolata topita amestecata cu frisca si se presara nuca taiata in bucatele.Se da la rece.De preferat sa se manance a doua zi.
Se serveste cu sirop de fructe de padure.Iar pentru sirop se topesc 100 gr zahar in 50 ml vin rosu.Se adauga 150 gr fructe de padure,se lasa sa dea cateva clocote apoi se lasa la racit.
Un deliciuu !!!!!!

2 comentarii:

  1. O nebunie de rulada.Eu care sunt o ciocolatoasa nu mai pot de pofta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e DiaMar super buna a fost ca intr-o zi sa si terminat!Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...