22.04.2014

Tartine cu avocado si oua de prepelita






O adevarata sursa de vitamine. Ar fi indicat macar o data pe saptamana sa il avem in dieta noastra. Simpla si foarte rapida pe care o putem prepara in fiecare dimineata la micul dejun!


Curatam un avocado,il pisam cu furculita si il amestecam cu putin sare si zeama de lamaie.Prajim felii de paine integrala si punem deasupra avocado cu oua fierte de prepelita.
Un mic dejun sanatos! 

Tort Cifra 10





Tort cu fructe de padure


Este un tort super delicios, racoros plin de fructe care este binevenit oricand!


La acest tort am facut un blat de cacao (pandispan) si unul galben  (pandispan):
Crema este din:
-300ml frisca
-400gr fructe de padure
Asezam blatul de cacao, deasupra intindem frisca urmata apoi de fructe.
 Peste fructe din nou frisca urmata apoi de blatul alb.
Imbracam tortul in frisca ramasa,asezam fructele de padure deasupra apoi presaram nuca de cocos pe margine.
Pofta buna!

21.04.2014

Tort caramel cu nuci


Avem nevoie de:
-250gr unt sarat
-175gr nuci tocate grosier
-250gr zahar brun
-3 linguri sirop zahar gros
-4 oua mari
-140 gr faina
-75gr migdale/nuci macinate
-1/2 lingurita praf copt
-esenta de migdale
-3 linguri de lapte
-200ml frisca
-5 linguri caramel

Tapetam cu hartie de copt doua forme rotunde de tort cu diametrul de 20cm si fundul detasabil apoi ungem cu unt hartia dintr-una din tavi(astfel impiedici topingul de caramel si nuci sa se prinda de hartie) Punem nucile intr-o tigaie si le prajim la foc mediu pana cand devin aurii.
 Adaugam 50 gr unt, 50 gr zahar, siropul si un varf generos de sare.Amestecam ingredientele pana cand untul se topeste, apoi lasam totul sa fiarba 2 minute cat sa capete o nuanta de maro auriu.


Turnam in forma de hartie de copt unsa cu unt si uniformizam.Lasam sa se raceasca in timp ce facem blatul.

Punem restul de unt si zahar intr-un bol mare si amestecam cu ajutorul unui mixer pana ce obtinem o compozitie deschisa la culoare si pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul amesecand bine de fiecare data.
Incorporam faina, nucile, praful de copt,sarea, esenta de migdale si laptele.Impartim compozitia pentru blat in cele doua tavi.
Le dam la cuptor 25 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul aluatului iese curata.Lasam blaturile sa se raceasca in tavi 10 minute.Batem frisca apoi adaugam 2 linguri de caramel.
 Punem blatul simplu pe un platou, intindem frisca apoi stropim cu restul de caramel.
Asezam deasupra celalalt blat, cu fata cu nuci in sus.
 Il servim alaturi cu sirop de caramel.
 Pofta buna!

Tarta Tatin








O delicioasa tarta cu mere care este binevenita oricand!


Avem nevoie de:
-100gr unt
-1 galbenus
-200gr faina
-1 praf sare
-8-10 mere
-200gr zahar pudra
-80 gr unt
-2 lamai
Intr-un vas se pune faina,galbenusul, un praf de sare, 50 ml apa rece si 100 gr unt.Se framanta se infasoara in folie si se da la frigider cel putin 1 ora.Se decojesc merele se curata de cotoare si se taie felii. Se stropesc cu suc de lamaie.Intr-un castron se caramelizeaza la foc moale 170gr zahar pudra. Se ia de pe foc si se adauga 50 gr unt.
Se lasa sa se topeasca apoi se aseaza uniform in forma de tarta.
 Asezam feliile de mere, deasupra caramelului,30 gr fulgi de unt rece si doua lingurite de zahar.Optional se pune nuci taiate grosier.
Se intinde o foaie de aluat si se asaza peste mere; se inteapa din loc in loc cu furculita.
Se coace 50 minute la foc mediu.Se lasa la racit apoi se acopera forma cu un platou si se rastoarna tarta.
Pofta mare!

Semifreddo cu cafea

Aceasta prajitura este una foarte delicata si foarte fina.

Avem nevoie de:
- 250 gr migdale sau nuci macinate
- 4 albusuri
- 150gr zahar pudra
- 4 galbenusuri
-200gr unt
-60 gr zahar pudra
-o fiola esenta rom
-150 gr ciocolata amaruie
-lichior de tiramisu(2-3linguri)
-4 linguri cafea macinata
-3 linguri nuci maruntite 
- 150 ml frisca
Se bat albusurile si se adauga treptat zaharul , batand in continuare.Se incorporeaza nucile amestecand cu o lingura de lemn..
Se imparte in trei si se coc foi, pe dosul unei tavi tapetate cu hartie de copt.
Pentru crema se freaca untul cu zaharul si esenta de rom.Se adauga pe rand galbenusurile.
Se prepara o cafea concentrata si se strecoara.Se aseaza prima foaie pe platou si se insiropeaza cu amestecul de cafea si lichior de tiramisu.

Se acopera cu jumatate din crema si se presara  jumatate din ciocolata rasa si nuci, apoi se repeta straturile.Ultimul strat va fi cu frisca batuta.
Dupa ce s-a racit prajitura in frigider timp de 2-3 ore, se portioneaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Pofta buna!

Prajitura cu trei feluri de blat



Pentru blatul galben avem nevoie de:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- coaja de lamaie rasa
- 1 lingurita praf de copt
Pentru blatul maro avem nevoie de:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de rom
Pentru blatul cu nuca avem nevoie de:
- 4 albusuri
- 4 linguri de zahar
- 8-10 linguri nuca macinata
- 3 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
Pentru crema avem nevoie de:
- 4 galbenusuri
- 10-12 linguri de zahar 
- 2 pach unt
- 3 linguri cacao
- 100 gr ciocolata amaruie
- nuca de cocos pentru ornat
Pentru inceput pregatim primul blat.Batem albusurile spuma impreuna cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie apoi le incorporam in albusuri impreuna cu coaja de lamaie rasa.
Adaugam faina si praful de copt amestecand usor.Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor aprox 35-40 minute la foc mediu.Dupa coacere foaia se raceste.
Pregatim blatul al doilea.Albusurile se bat spuma impreuna cu zahar.Galbenusurile le frecam cu esenta de rom apoi le introducem in compozitia de albusuri.La final adaugam faina care a fost amestecata cu cacao si praf de copt.
Introducem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 35-40 minute la foc mediu.Dupa coacere prajitura se raceste.
Pregatim si ultimul blat de nuca.Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de zahar.Se adauga nuca macina,faina si praful de copt.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 30-40 minute.Dupa coacere prajitura se raceste.
Dupa ce am pregatit cele trei blaturi pregatim si crema de ciocolata.Cele 4 galbenusuri le amestecam cu zahar pe baie de aburi pana se topeste.
Dupa topirea zaharului se ia de pe foc si se raceste apoi se adauga cacao.Cele 2 pach de unt se pun la robot si se amesteca putin apoi se adauga treptat cate o lingura din galbenusuri.
Se poate pune si crema de finetti (optional).
Crema astfel optinuta se imparte in trei parti egale.Punem blatul de cacao apoi asezam o parte din crema.
Asezam blatul galben si din asezam o parte din crema.
Deasupra asezam si ultimul blat de nuca.Ciocolata o topim cu putina frisca lichida (eu am pus 50 ml frisca la o ciocolata)Turnam ciocolata topita deasupra blatului de nuca.Peste ciocolata presaram nuca de cocos.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *