08.03.2013

Tort - Cetatea de ciocolata


Avem nevoie de:
- blat de pandispan de cacao,reteta o gasiti aici
Pentru crema alba 
- 200 ml smantana dulce pentru frisca 30%
- 250 gr mascarpone 
- 3 linguri lichior de tiramisu
- 2 linguri zahar pudra
Pentru spuma de ciocolata
- 2 oua
- 20 gr zahar fin
- 150 gr ciocolata amaruie
- 180 ml frisca lichida
Pentru ornat
- 300 gr rulouri de napolitana cu ciocolata (le gasiti la lidl)
- fulgi de ciocolata si ornamente din ciocolata 
- visine proaspete sau congelate
Pregatim pandispanul dupa reteta de aici doar ca pentru blat de cacao,punem 1 lingura cacao iar faina doar 3 linguri pentru 4 oua.
Pentru crema alba,batem smantana pentru frisca.Separat se bate mascarpone cu zahar si lichior de tiramisu.Se inglobeaza treptat frisca in crema de mascarpone.Dam crema la rece pentru cateva minute.
Pregatim spuma de ciocolata astfel.Batem albusul cu zahar spuma.Ciocolata o topim pe baie de aburi adaugand apoi galbenusurile si 50 ml frisca lichida.
Restul de frisca se bate si o amestecam impreuna cu albusul batut si ciocolata topita.Punem deoparte 2-3 linguri de spuma de ciocolata pentru marginea tortului.
Spuma de ciocolata o dam la frigider pentru 30 minute.Insiropam blatul cu sirop de visine din compot apoi suprafata tortului se placheaza cu visine din compot.
Adaugam crema alba deasupra si o nivelam.Daca crema va iasa prea moale puneti in jurul tortului inelul de la forma de tort.La mine nu a mai fost nevoie de inel.Deasupra cremei albe punem spuma de ciocolata.
Ungem marginea tortului cu restul de spuma de ciocolata si se incrusteaza de jur-imprejur rulouri de napolitana.
 Asezam fulgii de ciocolata,visine congelate si ornamente din ciocolata.
Pofta buna!

07.03.2013

Mamaliga in straturi







Mamaliga este un preparat cel mai cunoscut mai de toate popoarele.Se poate prepara in multe feluri si este gustoasa chiar si simpla.Acest fel de mancare este atat satioasa cat si foarte delicioasa! 
Avem nevoie de:
- 250 gr malai grisat
- 100 gr branza de burduf
- 100 gr telemea
- 100 gr cascaval
- 100 gr kaizer sau slaninuta
- 1 carnat taranesc 
- 2 ardei copti
- 100 gr unt
- 2 linguri bulion
- 2 catei de usturoi
- patrunjel verde
- sare
- masline (optional)
Preparam o mamaliga un pic mai moale.Fierbem apa cu sare,iar cand incepe sa fiarba,dam focul mai mic si turnam malaiul in ploaie,amestecand continuu cu telul.Il lasam sa fiarba iar cand incepe sa se ia de pe margini,inchidem focul.
Intre timp,rumenim carnatul si salninuta sau kaizerul(cel mai bine e sa luati kaizer,este mult mai gustos)taiate in felii subtiri.Le scoatem pe o farfurie.Amestecam ardeiul copt taiat in fasii subtiri,usturoiul tocat si bulionul.Punem intr-o forma de yena mai incapatoare cateva bucati de unt pe fund,apoi un strat gros de mamaliga.
Deasupra branza sfaramata bine,din nou bucatele de unt.
Iarasi mamaliga,slaninuta sau kaizer,din nou mamaliga si feliutele de carnat.
Deasupra carnatului, amestecul de ardei copt si bulion,restul de unt,iar daca doresti cateva masline fara samburi si din belsug cascaval ras.
 Dam la cuptorul incins la foc potrivit,vreo 15-20 minute,pana ce se topeste cascavalul.
Un pic de patrunjel verde deasupra si ... pofta buna!!!
 Delicioasa!

04.03.2013

Ciuperci cu carnaciori la cuptor








Acest fel de mancare este perfect pentru o cina in familie.
Este satios si foarte gustos!

Avem nevoie de:
- 4 cartofi mari
- 400 gr carnaciori de bere
- 150 gr cascaval
- 15 ciuperci
- 1 ceapa
- 2 oua
- 150 ml smantana
- ulei
sare,piper,rozmarin
Putem inlocui carnaciorii cu piept de pui,kaizer sau carne tocata!!!
Spalam cartofii,ii intepam cu o furculita si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15 minute.Intre timp curatam ceapa o taiem marunt si o punem la calit in 2-3 linguri ulei.Ciupercile le curatam si le taiem in felii.Cand ceapa se inmoaie adaugam ciupercile si le lasam la calit pana se rumenesc.
Adaugam apoi carnaciorii langa legume si le lasam cateva minute la calit.
Stingem focul,potrivim de sare,piper si rozmarin.Scurgem cartofii,ii curatam de coaja si ii taiem in felii dupa ce sau racorit.Ungem un vas de yena cu unt sau ulei,punem un strat de cartofi,unul de legume si radem cascaval deasupra.Daca vasul este mai adanc,repetam succesiunea straturilor,terminand cu unul de cascaval.Eu am folosit si cascaval si mozzarella.
Batem ouale cu smantana si il turnam deasupra.
Il dam la cuptor pentru 30 minute.
Se serveste cu muraturi sau salata.
Este o mancare delicioasa!
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *