24.10.2012

Briose cu pere






 Acestea sunt asemanatoare brioselor cu mere, insa in loc de mere se vor pune pere.
Sunt super delicioase!
Avem nevoie de:
- 250 gr pere
- 250 gr faina
- 1/2 bicarbonat de sodiu
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 ou 
- 125 gr zahar
- 80 ml ulei
- 250 gr iaurt natur
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 fiola esenta lamaie
Preincalzim cuptorul la 180 C.Punem formele din hartie in tava pentru briose.Perele le curatam de coaja,le spalam,le taiem cuburi apoi le stropim cu suc de lamaie.Intr-un bol amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt.Batem oul impreuna cu zaharul si esentele.
 Adaugam uleiul,iaurtul ...

... si cubuletele de pere.
 Compozitia obtinuta o amestecam cu faina.
Umplem formele cu aluat si o dam la cuptor pentru 30 minute.
 Dupa coacere le lasam la racit.
Le ornam cu pere,glazura,frunze de menta, etc.
Delicioasee,delicioasee ... nu glumesc :p !!!
Pofta buna!

Ardei cu varza cu pikant fix






Legumele marinate sunt o alternativa delicioasa la cele proaspete.In plus,nu trebuie sa ne mai preocupe termenul de valabilitate.Ardeii cu varza sunt preferatii mei ca si muratura insa nu facusem niciodata si am zis ca anul acesta voi incerca.
 Avem nevoie de:
- 3.5 kg ardei
- 3 kg varza alba 
- 500 gr morcovi
zeama de lamaie
- 2-3 plicuri pikant fix dulce-acrisor
In plus:
- zahar
- otet
- sare
Alegem ardeii sanatosi  de diferite culori,le scoatem cotoarele ii spalam si ii lasam la scurs pe un prosop absorbant.Curatam varza si o taiem in fasii cat mai subtire.Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea mare.Amestecam varza cu sare,sucul de lamaie si morcovii razuiti.O frecam bine cu mana.
 Umplem ardeii cu amestecul de varza si morcov,indesand bine umplutura si ii asezam in borcane.
Intr-o oala punem continutul unui plic amestecat cu 1.75 l apa,300 ml otet de( 9%) si 150 gr zahar.Compozitia se pune la fiert 3-5 minute amestecand pana se topeste zaharul.Dupa fierbere se mai poate adauga otet sau/si zahar dupa preferinta fiecaruia.Continutul obtinut se toarna peste ardei apoi se sigileaza si se pastreaza pentru iarna ca muratura la diferite tocanite.
 Cand voi deschide primul borcan va voi spune daca a fost bun sau nu,insa sunt convinsa ca va fi foarte bun.
Pofta buna!

Briose cu mere






O alta reteta de briose delicioase cu mere. Sunt ideale pentru incepatoarele gospodine si foarte rapide.
 Avem nevoie de:
- 14 forme din hartie de copt
- 250 gr mere
- 215 gr faina
- 2 linguri suc de lamaie
-2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- 125 gr zahar
- 1 fiola esenta vanilie
-1 fiola esenta lamaie
- 80 ml ulei
- 250 gr iaurt natur
Preincalzim cuptorul la 180 C.Punem formele din hartie in tava pentru briose.(ale mele sunt din silicon) Merele le spalam,le curatam de coaja si le taiem cubulete.Stropim cubuletele cu suc de lamaie.Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul.Batem oul impreuna cu zahar si zahar vanilat.
 Adaugam uleiul, iaurtul ...
...  si cubuletele de mere.
Apoi compozitia obtinuta o amestecam cu faina. Amestecam pana la omogenizare, ATENTIE!!! nu se amesteca prea mult.
Umplem formele cu aluat si o dam la cuptor pentru 30 minute sau pana se rumenesc frumos.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca in forma.
 Se decoreaza cu mere si frunze de menta!
Super super delicioase!

Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *