12.01.2012

Placinta crocanta cu sunca


Este o placinta delicioasa si consistenta,preluata din revista ,,Secretele bucatariei''.



Avem nevoie de:
- 100 gr unt
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 150 gr faina
- 150 gr branza de vaci
- 75 gr parmezan ras
- 150 gr branza Gouda feliata
- 250 gr sunca de praga feliata
- 250 gr smantana
- 1 ou + 2 galbenusuri
- sare,piper,boia,
- un praf de zahar
2 linguri pesmet
Se framanta un aluat din unt,faina,praf de copt si branza de vaci.
Se face o bila de aluat se infasoara in folie transparenta si se da la frigider pentru 20 minute.
Se taie fasii sunca si branza gouda(eu am inlocuit-o cu cas de tara).Se amesteca smantana cu ou si galbenus,se condimenteaza cu sare,piper,boia dulce si 1 praf de zahar.Se inglobeaza parmezanul ras.
Se incinge cuptorul la 180 C.Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara sau rotunda si se aseaza intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt.Se ridica de jur-imprejur o margine inalta de 3-4 cm.Pe blat se aseaza sunca si branza si se toarna deasupra compozitia de smantana.
 Se introduce la cuptor cca 15 minute dupa care o scoatem si presaram pesmet si se mai coace placinta inca 15-20 minute sau pana cand este rumenita frumos.
Pofta buna!

09.01.2012

Prajitura Raluca

O numesc asa pentru ca am primit-o de la sora mea Mony care la randul ei a primit-o de la Raluca.Este o prajitura  delicioasa cu miezul umed.
Avem nevoie de:
- 250 gr unt
- 6 oua
- 250 gr zahar
 - 6 gr cacao
- 350 gr faina
- 750 gr mere razuite
Se bate cu mixerul untul impreuna cu zahar (pe care eu l-am pudrat) pana devine ca o crema.
Apoi adaugam pe rand cate un ou (pana le terminam pe toate) amestecand bine.
Dupa adaugarea oualor punem si cele 6 g de cacao si amestecam bine cu lingura de lemn.Faina o adaugam impreuna cu praful de copt in compozitia de unt.Nu va faceti probleme ca vi se taie crema,isi revine dupa ce se amesteca bine cu faina.
La sfarsit se adauga si merele razuite iar dupa gust se poate adauga scortisoara sau nuca de cocos.
Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor la foc mediu pentru 40-45 minute.Apoi o lasam la racit.
Topim o ciocolata amaruie impreuna cu 50-70 ml frisca lichida apoi o intindem peste prajitura coapta si racita.
Deasupra glazurei de ciocolata se poate presara nuca de cocos sau se poate lasa asa.Se poate servi imediat.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *