17.02.2012

Tocanita in stil italian




Este un fel de mancare simplu si delicios.Merge cu mai multe feluri de garnituri:paste,orez,piure....
Avem nevoie de:
- 1 morcov
- 3 cepe
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 600 gr carne tocata asortata
- 150 ml vin rosu sec
- 2 conserve mici rosii decojite (cca800 ml)sau bulion
- sare,piper,boia dulce
- 1 lingurita oregano uscat
Se curata ceapa,usturoiul si morcovul.Ceapa si usturoiul se toaca iar morcovul se rade.Se incinge ulei intr-o cratita mare,se prajeste inauntru carnea tocata pana ce devine sfaramicioasa.
Se adauga morcovul ras, ceapa si usturoiul si se prajesc.
Se stinge cu jumatate din cantitatea de vin  si se lasa sa dea intr-un clocot.Se toarna apoi restul de vin si se lasa din nou sa dea in fiert.Se adauga rosiile in vasul cu carne sau bulion.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si oregano.
Se acopera mancarea cu un capac si se lasa sa fiarba la foc moale timp de cca 25 minute.Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se serveste cu garnitura de piure,paste sau orez.
Noi am servit-o cu piure de cartofi.
Absolut delicioasa a fost.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *