16.07.2011

Inghetata de pepene galben

Fiindca caldurile mari nu sau terminat inca,nu poti altceva sa mananci decat ceva rece,rece si iar rece.Iar pentru  astazi vin sa va servesc cu o delicioasa inghetata din pepene galben.Este foarte usor si foarte rapid de preparat.
Avem nevoie de:
- 1 pepene galben
- 200 ml frisca lichida
- 50 gr zahar
- zeama de la o jumatate de lamaie
Curatam pepenele de seminte si coaja si il taiem in bucatele mici.
Il punem intr-un blender impreuna cu zaharul si il mixam pana devine spuma.Adaugam si zeama de lamaie.
Frisca se bate bine dupa care adaugam pepenele pasat.Omogenizam compozitia si dam la congelator pentru cateva ore.
In primele doua ore, din 20 in 20 de minute mixam compozitia apoi o lasam sa congeleze complet.
 O scoatem din congelator cu 10 minute inainte de servire.Se serveste alaturi de cateva felii de pepene galben sau toping de ciocolata.Eu am pus cateva bombonele din ciocolata.
Pofta buna!

15.07.2011

Dulceata de nectarine

N-am facut niciodata dulceata din nectarine si tot am zis ca vreau sa incerc sa vad cum e.Iar rezultatul sa stiti ca este super super delicioasa!Merita sa incercati si voi.
 Avem nevoie de:
- 1.5 kg nectarine coapte
- 600-700gr zahar(eu am pus 1 kg dar este prea dulce)
- zeama de la o lamaie
- 1 fiola esenta vanilie
- 500 ml apa
Intr-un castron se pune apa la fiert.Cufundam pentru 2 minute nectarinele pentru a putea decoji coaja mai usor.Se poate prepara dulceata si cu coaja,insa eu am vrut sa fie fara coaja.Deci am decojit coaja apoi le-am taiat in felii subtiri.
Topim zaharul impreuna cu apa intr-o cratita mai mare.Dupa ce s-a topit zaharul mai lasam cateva minute pana cand siropul se leaga.   
Adaugam nectarinele,esenta de vanilie si lasam sa fiarba la foc iute.Indepartam spuma care se formeaza in timp ce fierbe dulceata.
Cand dulceata este aproape gata adaugam si zeama de lamaie.(eu le-am lasat sa fiarba cca 1 ora si 30 minute)Mai lasam sa fiarba cateva minute dupa care le punem in borcane spalate si uscate.Se pastreaza in camara pentru iarna.
Este o dulceata foarte gustoasa.
Pofta buna!

13.07.2011

Inghetata cu fructe de padure

Laura A. a venit pe blogul ei cu o ispita dulce,delicioasa si racoritoare.Si bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu o degust si eu,mai ales ca zilele astea au fost ingrozitor de calde,iar o inghetata ca aceasta te unge pe suflet atat de delicioasa e.Inghetata se face cu  masina de inghetata,insa eu cum nu am masina,am facut-o la blender apoi am pus-o in congelator si a iesit absolut delicioasa.Multumesc Laura pentru reteta.
Avem nevoie de:
- 350 gr fructe de padure proaspete/congelate
- 200 ml frisca lichida
- 50 ml lapte condensat
- 50 ml lapte
100 gr zahar vanilat
Fructele de padure se spala si se pun intr-un blender impreuna cu zaharul vanilat.
Pireul de fructe il amestecam cu frisca lichida,laptele condensat si laptele.
Pentru cei care au masina de inghetata compozitia se lasa la rece 2-3 ore dupa care se adauga in masina de inghetata si se procedeaza conform instructiunilor masinii.Iar pentru cei care nu au masina cum sunt eu,compozitia mixata am pus-o direct la congelator.Amestecam din 20 in 20 minute in primele 2 ore dupa care o lasam in congelator pana ingheata complet.
  Este absolut delicioasa si bineinteles foarte racoroasa!
Pofta buna!!!

12.07.2011

Salata de vinete

Este una din preferatele mele ''vinete cu maioneza.'' Nu cred ca exista cineva caruia sa nu-i placa salata de vinete. Probabil toata lumea stie cum se prepara o salata de vinete,insa am sa va prezint si varianta mea.Este tare gustoasa!
Avem nevoie de:
- 4 vinete medii
- ulei
- 1 galbenus 
- 1 sfert de lingurita mustar
- 1-2 catei de usturoi(optional)
- 1 lingura salata maioneza light hellmann's(optional)
Se coc vinetelepe gratar sau pe o tabla la aragaz,se lasa 5 minute sa se raceasca dupa care le curatam de coaja si le lasam sa se scurga intr-o strecuratoare.Vinetele se toaca cu un satar de lemn pentru a nu zdrobi semintele(nu folositi blenderul sau robotul tocmai din aceasta cauza - daca zdrobiti semintele,vinetele vor fi amare).Se adauga sare dupa gust si usturoiul tocat(se poate si fara dar este mult mai gustoasa salata cu usturoi).
 Intre timp pregatim maioneza.Punem intr-un castron un galbenus si adaugam mustarul.
Treptat adaugam cate putin din ulei in galbenus amestecand continuu pana obtinem maioneza dorita.Adaugam si  o lingura de maioneza light.Cantitatea de maioneza poate diferi in functie de preferinte,mai mult sau mai putin.
Vinetele reci se adauga peste maioneza amestecand cu o lingura de lemn.
 Salata se serveste rece alaturi de paine proaspata sau prajita si rosii.
 Aici am umplut si cateva rosii cu salata de vinete.
 Pofta buna!

11.07.2011

Tort cu ness


Pentru blat avem nevoie de: 
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 5 linguri ulei
- 2 lingurite ness
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
- 1 fiola esenta rom
 Albusurile lebatem spuma adaugand treptat cate o lingura de zahar.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom apoi le turnam in albusuri si amestecam usor pana se omogenizeaza bine.
Intr-un bol amestecam faina,praful de copt,cacao si nessul.
Lingura cu lingura se adauga in compozitia de albusuri.Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la cuptor pentru 45 minute.Se verifica daca este facuta cu scobitoarea.Daca iese curata scobitoarea este gata prajitura.Aveti grija sa nu deschideti usa cuptorului 
inainte de 35 minute.Se lasa la racit.
Eu am mai facut inca un blat de tort dar in forma de inimioara.Reteta de la blat o gasiti aici.
Pentru crema neagra avem nevoie de:
- 300 gr ciocolata amaruie
- 400 ml frisca lichida
- 2 foi de gelatina 
- 1 lingurita ness
- 150 gr nuca taiata 
- 100 gr zahar
Pentru crema alba avem nevoie de:
- 200 gr ciocolata alba
- 400 ml frisca lichida
- 500 gr zmeura
2 foi gelatina
Pentru crema neagra se pune frisca lichida la foc mic si se adauga ciocolata taiata bucatele.Se lasa pe foc pana se topeste toata ciocolata iar in timpul asta amestecam continuu.Se raceste dupa care adaugam nessul,nuca caramelizata si gelatina.Pentru  prepararea nucii caramelizate reteta o gasiti aici.Cu aceasta crema am umplut partea de jos a tortului.
Pentru crema alba se pune frisca lichida la foc mic si adaugam ciocolata alba lasand-o pe foc pana se topeste toata ciocolata.Se lasa la rece (in congelator cca 40 minute,iar in frigider peste noapte) apoi se bate cu mixerul pana devine tare.O parte din zmeura(100 gr) adaugam 1 lingura de zahar,iar cealalta parte se pune in blender si se amesteca pana devine ca o spuma.Se da prin sita ca sa scapam de seminte, dupa care foile de gelatina le adaugam in siropul de zmeura.
Zmeura astfel obtinuta o incorporam in crema alba(ciocolata alba+frisca).
Cu aceasta crema am umplut blatul in forma de inimioara.Blatul dreptunghi l-am  insiropat cu sirop de visine apoi am pus crema de ciocolata.Peste crema am pus cateva bucati de nuca caramelizata si zdrobita.
Am acoperit cu  foaia de blat si am intins un strat subtire de crema alba cu zmeura.
 Am acoperit tortul cu pasta din marshmallows dupa care am pus inimioara deasupra tortului.Blatul in forma de inima a fost umplut cu crema de zmeura.L-am imbracat si pe el tot cu pasta din marshmallows si am ornat cu trandafiri,(inimioara din mijlocul tortului si trandafirii i-am pregatit cu cateva zile inainte)frunze,bilute argintii si iata cum arata tortul:
Delicios!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *