28.02.2012

Tarta cu piersici






O tarta absolut delicioasa cu gust proaspat si fructe conservate!
Avem nevoie de:
- 350 gr aluat de foi(congelat)
- 400 gr piersici,caise (conserva)
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 2 oua,sare
- 300 gr branza de vaci
- 150 ml smantana
- 75 gr zahar
- 75 gr gem de zmeura sau capsuni
- zahar pudra
 Se incinge cuptorul la 200 C.Se decongeleaza foile de aluat apoi se asaza intr-o forma de tarta(26 cm) umezita.Se inteapa aluatul cu furculita si se coace la cuptor cca 10 minute.
Se lasa sa se scurga piersicile sau caisele si se pun deoparte 4-5 linguri de suc.In acest suc se va dizolva praful de budinca.Se separa ouale,iar albusurile se bat cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu branza de vaci,smantana si zahar.
Se inglobeaza compozitia de budinca.
Se incorporeaza apoi albusul batut.
Compozitia de branza se repartizeaza uniform pe aluatul de foi si se asaza deasupra jumatati de piersici sau caise.Jumatate din ele se asaza cu suprafata taiata in sus,celelalte cu partea rotunjita in sus.Fructele se incrusteaza usor.Gemul se repartizeaza in adanciturile piersicilor sau a caiselor cu partea taiata in sus.
Tarta se mai coace la cuptor pentru inca 20-25 minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca.Inainte de servire se pudreaza cu zahar.
Se consuma cat se poate de proaspata!
La cat este de gustoasa cu siguranta nu mai ramane nimic din ea.

2 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *