03.05.2011

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars este una din deserturile cele mai usor de preparat.Acest tip de desert se prepară din ouă şi lapte cu aroma de vanilie sau rom si se serveste intotdeauna cu un sirop de caramel si bineinteles rece si nicidecum calda. 
Avem nevoie de: 
- 5 oua 
- 1 cana de zahar plus 5 linguri 
- 500 ml lapte
- esenta vanilie sau rom
Intr-o cratita care merge la cuptor sau tava punem cana de zahar la foc mic si il lasam pana se caramelizeaza.(insa atentie sa nu se arda zaharul)Înclinam vasul pe toate părţile astfel încât caramelul să adere pe pereţii şi fundul vasului.Aveti grija sa nu va ardeti la maini.
 Incalzim cuptorul la minim spre mediu.Ouale le batem cu mixerul adaugand treptat cele 5 linguri de zahar.Turnam laptele peste oua apoi adaugam si esenta de vamilie.
Amestecul obtinut se toarna in tava cu peretii caramelizati.
Tava se introduce la cuptor pentru 60 minute sau pana cand crema se leaga in profunzime si se rumeneste frumos la suprafata.
Dupa racire crema se introduce la frigider pentru 2 ore inainte de servire.Se serveste rece cu siropul din tava,si obtional un sprit de frisca deasupra.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *