03.06.2011

Ciorba de ardei umpluti

In partea ardealului se mananca destul de des ciorba de ardei umpluti si nu cred ca exista vre-un ardelean care sa nu cunoasca aceasta ciorba.Este o ciorba foarte gustoasa,satioasa si daca se mai pune si o lingura de smantana este super delicioasa.
Avem nevoie de:
 - 600 gr carne tocata amestec
- 10 ardei grasi
- 3 morcovi
- o telina mica
- 2 buc.ceapa verde
- verdeata,condimente pt carne tocata
- 1 canita de orez
- 1 ou,sare
- 200 ml bulion sau pasta de rosii
- 5 linguri ulei

Se curata si se spala zarzavatul si ardeii.Carnea o amestecam cu orezul spalat,condimentele pt carne tocata,putina sare,oul si patrunjelul tocat marunt.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii.
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei pentru 2-3 minute in oala care punem ardeii.Se adauga in oala cu ceapa calita apa,zarzavatul (o parte din morcov il  razuim) si ardeii umpluti.Se lasa la fiert pana cand e fiert zarzavatul si carnea din ardei.
Separat pregatim sosul (rantasul)din 3 linguri de ulei si 1 lingura de faina.
Se fierbe faina+ulei pana isi capata o culoare cafenie apoi turnam un polonic din supa si amestecam repede avand grija sa nu ne ardem.
Apoi turnam si bulionul in acest sos dupa care o punem in ciorba amestecand delicat printre ardei.(sosul eu l-am strecurat prin sita pentru a nu ramane cocoloase)
 
Adaugam in ciorba o legatura de patrunjel si mai lasam sa dea inca 2-3 clocote dupa care stingem focul.
Dupa cum am mai spus ciorba o servim cu smantana.
 Delicioasa!O bunatate de ciorba.

01.06.2011

Prajiturele pentru copii-Mingiute de cocos

Copiii sunt plini de veselie,pentru ei totul e o joaca.Sa nu uitam ca si noi am fost copii candva si ca 1 Iunie este o zi speciala pentru ei.Majoritatea dintre noi suntem mamici si cu siguranta fiecare dintre noi va pregati copilului ceva special de Ziua Copilului.Asadar eu le-am pregatit ceva special,gustos si in acelasi timp si haios.Tare incantati au fost copiii mei cand au vazut surpriza.
La multi ani dragi copii!!!
Avem nevoie de:
- 200 gr unt sau margarina
- 150 gr zahar pudra
- 250 gr nuca de cocos
- 1 lingura cacao
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- esenta rom(optional)
- 3 linguri lapte praf(optional)
- 1 portocala
 Lasam untul sau margarina sa se inmoaie la temperatura camerei.O amestecam apoi cu zaharul pudra,cacaua si 3/4 din cantitatea de nuca de cocos.Daca compozitia este prea moala adaugam cateva linguri de lapte praf,doar daca e nevoie.(la mine a fost nevoie deci am bagat 3 linguri de lapte praf)
Omogenizam bine,apoi jumatate din cantitate se amesteca cu zeama de lamaie,iar cealalta jumatate amestecam cu esenta de rom.O dam la frigider pentru o jumatate de ora.Se ia cu lingurita din amestec si formam mingiute dupa care le trecem prin nuca de cocos.(eu cateva am lasat si asa simple fara sa le mai trec prin nuca de cocos)Se orneaza apoi cu ciocolata topita ca sa ia forma unui cap de copilas.
Si iata rezultatul:
 
Delicioase!

31.05.2011

FRAPPE

In zilele toride de vara cand nu mai suporti caldura si iti doresti sa te racoresti putin acest Frappe este excelent pentru iubitorii de cafea.De cate ori pregatesc acest Frappe imi aduc aminte cu drag de fratele meu Silviu (care acum e tare departe de mine)si care stiu ca lui ii placea foarte mult Frappe-ul pregatit de mine.Deaceea in amintirile  frumoase petrecute cu el,ii daruiesc cu multa dragoste lui si tuturor celor care viziteaza blogul meu.Este delicios pana la ultima picatura.
Avem nevoie de:
- 4-5 cuburi gheata
- 100 ml frisca lichida
- 50-100 ml lapte
- 2 lingurite ness amigo
- 1 lingurita zahar
- inghetata de vanilie(optional)
Pentru Frappe avem nevoie de un bleder.Adaugam nessul apoi zaharul si le agitam putin dupa care peste ness punem frisca,laptele si cuburile de gheata.
 
Cu ajutorul blenderului agitam bine pana se obtine o spuma.Se toarna in pahare inalte si se orneaza cu inghetata de vanilie,frisca batuta,sirop de ciocolata ce va place.
 Se serveste imediat pana la ultima picatura.
Delicios!

30.05.2011

Branzoaice

Branzoaicele sunt preferatele mele.Imi plac la nebunie branzoaicele si niciodata nu facusem in casa pana cand am zis ca doar si eu stiu sa fac asemenea branzoaice si pot sa pun branza muuuulta si stafide muuulte asa cum imi place mie,nu asa cum sunt la mai multe patiserii,ca abia daca simti ceva branza dulce prin aluatul acela.Sunt delicioase,iar din cauza asta nici nu a rezistat prea mult pe masa.Merita incercate.
Avem nevoie de:
- 800 gr faina
- 150 gr unt
- 250 ml lapte
- 2 oua
- 5 linguri zahar
- 50 gr drojdie proaspata(1 plic jum drojdie uscata)
- zahar vanilat
Pentru umplutura:
- 1 kg branza de vaci
- 2 oua
- zahar dupa gust 
- zahar vanilat
- stafide
- esente
- coaja rasa de la o lamaie
Pentru inceput se face maiaua, adica drojdia se pune in 50 ml lapte caldut si o lingura de zahar.Se pun langa o sursa de caldura pana cand fermenteza.(in cazul meu am avut drojdia uscata care am pus-o in faina).Faina se pune intr-un castron mai mare cu zaharul vanilat, ouale, zaharul.(eu am pus la robotul de bucatarie)Laptele se incalzeste pe foc si se pune untul in el pana se topeste. Se toarna peste faina maiaua, si laptele caldut, se amesteca foarte bine pana cand reiese o coca care se desprinde de pe vas.Daca este nevoie se mai adauga apa calduta sau faina.Aluatul se lasa sa creasca timp de o ora sau pana devine dublu.
Cat timp aluatul este la crescut,se face umplutura, adica branza de vaci se amesteca cu ouale, coaja rasa de lamaie, zaharul, si stafidele pe care eu le-am pus la inmuiat in esenta de rom amestecat cu apa calduta. Se amesteca toate si gata umplutura.
Dupe ce aluatul a crescut se imparte in doua,se intinde cu sucitorul pe masa de lucru.Se taie patrate mari sau mici si se impletesc astfel:se cresteaza pe margini cu taietorul de aluaturi sau cu un cutit,se pune umplutura pe mijloc si apoi se impletesc una cate una marginile.
Se pun in tava cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 10 min, apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se pun la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.

 Eu am mai facut si alt model de impachetat aluatul,cel in forma de plic.
 Se racesc si se pudreaza cu zahar vanilat deasupra.
Delicioaseee!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *