In partea ardealului se mananca destul de des ciorba de ardei umpluti si nu cred ca exista vre-un ardelean care sa nu cunoasca aceasta ciorba.Este o ciorba foarte gustoasa,satioasa si daca se mai pune si o lingura de smantana este super delicioasa.
Avem nevoie de:
- 600 gr carne tocata amestec
- 10 ardei grasi
- 3 morcovi
- o telina mica
- 2 buc.ceapa verde
- verdeata,condimente pt carne tocata
- 1 canita de orez
- 1 ou,sare
- 200 ml bulion sau pasta de rosii
- 5 linguri ulei
Se curata si se spala zarzavatul si ardeii.Carnea o amestecam cu orezul spalat,condimentele pt carne tocata,putina sare,oul si patrunjelul tocat marunt.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii.
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei pentru 2-3 minute in oala care punem ardeii.Se adauga in oala cu ceapa calita apa,zarzavatul (o parte din morcov il razuim) si ardeii umpluti.Se lasa la fiert pana cand e fiert zarzavatul si carnea din ardei.
Separat pregatim sosul (rantasul)din 3 linguri de ulei si 1 lingura de faina.
Se fierbe faina+ulei pana isi capata o culoare cafenie apoi turnam un polonic din supa si amestecam repede avand grija sa nu ne ardem.
Apoi turnam si bulionul in acest sos dupa care o punem in ciorba amestecand delicat printre ardei.(sosul eu l-am strecurat prin sita pentru a nu ramane cocoloase)
Adaugam in ciorba o legatura de patrunjel si mai lasam sa dea inca 2-3 clocote dupa care stingem focul.
Se fierbe faina+ulei pana isi capata o culoare cafenie apoi turnam un polonic din supa si amestecam repede avand grija sa nu ne ardem.
Apoi turnam si bulionul in acest sos dupa care o punem in ciorba amestecand delicat printre ardei.(sosul eu l-am strecurat prin sita pentru a nu ramane cocoloase)
Adaugam in ciorba o legatura de patrunjel si mai lasam sa dea inca 2-3 clocote dupa care stingem focul.