19.08.2011

Salata de cartofi cu sunca

Printre cele mai rapide retete de preparat se numara salatele si pastele.In cel mult 30 minute poti alcatui un meniu gustos si satios.Asadar pentru ca eram in criza de timp m-am gandit sa prepar aceasta minunata si tare gustoasa salata cu sunca.
Avem nevoie de:
- 400 gr cartofi
- 150 gr sunca
- 2 castraveciori murati
- 2 rosii
- 2 fire ceapa verde
- 2 oua fierte tari
- 2 linguri maioneza light
- sare
Punem cartofii,curatati si taiati cuburi,sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce sau fiert ii scurgem de apa si ii punem la racit intr-un castron mare.Fierbem ouale tari si le taiem felii.Taiem si ceapa,castraveciorii si rosiile in rondele.Sunca se taie cubulete.Amestecam ceapa,castraveciorii,rosiile,ouale si sunca adaugand sare dupa gust.
La sfarsit adaugam si cartofii apoi amestecam usor sa nu se sfarame cu 2 linguri de maioneza light.
Este o salata delicioasa!

17.08.2011

Galuste (Gomboti) cu prune

Galustele sau gomboti cum se spune in partea noastra a ardealului pentru mine sunt cele mai favorite.Imi plac la nebunie si tin minte cand le facea ''mamy meu'' mancam muuuulte si erau ataaaaat de buuuune!!! Asadar acel gust delicios din copilarie inca nu a disparut si a venit randul meu ca sa le prepar pentru mine si sa mananc cat doresc eu,sau pana nu mai pot de burta......:D...:)) hi hi hi.Am vazut multe feluri de retete pe net  si am ales sa le prepar dupa reteta Isabelei cu mici modificari.Multumesc Isabela.
Avem nevoie de:
- 500-700 gr cartofi
- 2 oua
- 300-350 gr faina
- 500 gr prune
- sare,unt,scortisoara
- 50-60 gr zahar
Cartofii se curata de coaja si sepun la fiert cu putina sare.Dupa fierbere se paseaza (eu i-am pasat la robot) impreuna cu ouale.
Se scoate din vasul robotului intr-un castron si se adauga din faina dar treptat nu toata odata.
Se amesteca la inceput cu lingura de lemn dupa care framantam cu mana pana obtinem un aluat nu prea tare.
 Aluatul se lasa la rece pana pregatim prunele.Prunele le spalam le stergem cu un servet dupa care le scoatem samburii si presaram deasupra lor zahar amestecat cu scortisoara.Iar daca lasa multa zeama se presara putin pesmet.
Scoatem aluatul de la rece si luam cu mana uda,o bucatica din alaut,o turtim in palma si punem o jumatate de pruna in acest aluat.
Iar aici o sectiune cu ele gata pregatite pentru a le pune la fiert.
Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu putina sare iar cand incepe sa fiarba adaugam cu grija galustele pregatite.
Ele se vor duce la fundul oalei,iar cand sunt gata se vor ridica deasupra apei.
Se scot cu paleta cu gauri si se tavalesc in pesmetul care este amestecat cu putin zahar si scortisoara.
 Intr-o tava se unge putin unt si se pun galustele tavalite cu pesmet.Se introduc la cuptor pentru 10 minute.Se poate servi si fara sa le mai introducem la cuptor.
Intr-o tigaie prajim putin pesmetul care este amestecat cu zahar,scortisoara si putin unt.Il prajim pana isi schimba putin culoare.Se scot galustele de la cuptor,le umezim putin si le tavalim din nou in pesmetul prajit.Iar daca doriti sa nu le mai introduceti la cuptor se tavalesc direct in pesmetul prajit.
Sunt absolut delicioase!

14.08.2011

Tort ''Cadou''


Acest tort are doua feluri de blat si trei feluri de crema.Pentru partea de jos am pus o foaie de napolitana apoi crema cu reteta de aici.
Peste crema de ciocolata am pus un blat facut din 3 oua,albusul batut spuma cu 3 linguri de zahar.Galbenusul l-am amestecat cu cateva picaturi de esenta migdale apoi le-am adaugat in albusuri.Am incorporat in spuma de albusuri 60 gr nuca de cocos si am dat la cuptor pentru 30 minute.Dupa racire l-am insiropat cu sucul de la un compot de ananas amestecat cu cateva picaturi esenta migdale.
Peste blatul de cocos am pus o crema preparata dintr-o ciocolata alba (primola) topita in 200 ml frisca lichida si cateva picaturi esenta migdale.Dupa racire (am lasa-to la congelator pentru 30 minute) apoi am mixat-o pana s-a intarit.
Peste crema alba am pus o crema facuta din: 200 gr  ciocolata amaruie topita in 150 ml frisca lichida.Separat am caramelizat cateva alune apoi le-am zdrobit si le-am adaugat in ciocolata neagra.Am repartizat-o peste crema de ciocolata alba.
Si ultimul blat a fost de cacao.Am batut 3 albusuri spuma cu 3 linguri de zahar,iar galbenusurile le-am amestecat si le-am adaugat in albusuri.In spuma de albusuri am pus 60-70 gr alune macinate si 1 lingura cacao.Am pus-o la cuptor pentru 30-40 minute.Dupa racire am repartizat-o peste crema de ciocolata neagra.
Am acoperit tortul intr-un strat subtire de crema alba si l-am imbracat in pasta de marshmallows,iar floricelele,trandafirii si fundele le-am  facut din pasta de jeleu.
          A fost foarte delicios!      
                 

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *