04.06.2012

Inghetata TIRAMISU






Este un deliciu aceasta  inghetata de tiramisu,iar cine iubeste prajitura tiramisu n-are cum sa nu-i placa.Este super cremoasa, aromata ..... ce mai ..... de nota 10 cu plus!!!!!
Sursa:Gabriela
Avem nevoie de:
- 3 galbenusuri
- 150 gr zahar fin sau se poate pudra
- 250 gr mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 50 + 100 ml cafea expresso
- cateva picaturi esenta cafea
- 5-6 piscoturi savoiardi
Galbenusurile le frecam cu zahar pana obtinem o crema fina.
Se adauga branza mascarpone si se amesteca incontinuare.
Apoi punem 50 ml cafea,esenta ....
... apoi frisca batuta...
... iar in final piscoturile inmuiate in restul de cafea.
 Compozitia obtinuta se pune la frigider pana se raceste bine apoi se pune in masina de inghetata pentru 15-20 minute.Iar pentru cei care nu au masina de inghetata se pun in caserole si se da la congelator pentru 3-4 ore.
Deasupra se poate pudra cu cacao. Se serveste cu mare pofta!!!
La noi a avut mare succes!!! 
Super super delicioasa!!!!

Tocanita de cartofi cu carnati afumat






Avem prin congelator niste carnati afumat si m-am gandit sa fac ceva din ei.Asadar am pregatit o tocanita de cartofi usor de preparat si delicios.
 Avem nevoie de:
- carnati afumat de casa
- carnita afumata fiarta
- 2 cepe,sare
- 1 legatura frunze de patrunjel
- 1 kg de cartofi
- 1 lingurita boia dulce
- 1 gogosar rosu
- 2-3 linguri ulei
Carnea si carnatul ii fierbem intr-o oala cu apa.Cand este aproape fiarta desprindem carnea de pe oase si carnatul il taiem in rondele groase.Ceapa o taiem marunt si o calim in 2 linguri ulei impreuna cu o canita de (cafea) apa.Dupa cateva minute de calire la ceapa, adaugam boiaua,gogosarul taiat,carnea si carnatul.Le calim impreuna pentru 5 minute.
Dupa 5 minute adaugam si cartofii curatati si taiati in cuburi.
  Punem apa peste ei cat sa-i acopere.
Potrivim de sare si ii lasam la fiert pana cand cartofii sunt bine fierti.La final tocam patrunjel peste ei si servim alaturi de muraturi.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *