12.08.2011

Caramida cu pere

Este o prajitura foarte rapida fara bataie de cap,fara zgomot de mixer si bineinteles delicioasa.Este ideala pentru gospodinele incepatoare.Toate ingredientele se ingramadesc intr-o cutie etansa,se scutura si...... gata aluatul!
Avem nevoie de:
- 4 pere sau 1 compot de pere(850 ml)
- 150 gr unt
- 150 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 60 gr nuci/alune tocate
- 100 gr zahar
- 3 oua
- 2 linguri zahar pudra
 Cuptorul se incinge la 180 C.Daca avem compot de pere lasam sa se scurga conserva de pere.Daca avem pere proaspete le spalam si le taiem felii groase de un deget.
Se topeste untul si se lasa sa se raceasca putin.Intr-o cutie de plastic cu inchidere etansa,(eu nu am avut cutie cu inchidere etansa si le-am pus la blender)se amesteca faina,praful de copt,nucile/alunele tocate si zaharul.(pe care eu l-am pudrat)
Ouale le batem separat cu o furculita apoi le introducem in compozitia cu faina si untul care a fost pus la racit.Se aseaza capacul cutiei si se scutura cutia energic de mai multe ori,pana ce se amesteca bine ingredientele.Cam asa trebuie sa arate aluatul.

Aluatul se aseaza intr-o forma de tort (24 cm) tapetata cu hartie de copt si se repartizeaza deasupra perele taiate felii.
Se coace prajitura cca 45 minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.Se pudreaza apoi cu zahar. 
Pofta buna!

Prajitura cu urda si bezea


Avem nevoie de: 
- 1 ou
- 20 linguri lapte
 - 20 linguri ulei
 - 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 15 linguri faina
 - 1 lingura cacao
- 500 gr urda
- 4 oua
- 3-4 linguri gris
- 150 gr zahar tos(apoi pudrat)
- 1 fiola esenta vanilie
- 5 linguri zahar (spuma)
Pentru inceput amestecam urda cu galbenusurile,esenta de vanilie si zaharul tos pe care il pudram.
Daca compozitia este prea moale se adauga mai mult de 3 linguri de gris.
Se amesteca intr-un bol sau la robotul de bucatarie ingredientele uscate,adica faina,zaharul,praful de copt si cacao.Apoi adaugam laptele,uleiul si oul amestecand pana la omogenizare.Daca compozitia este prea groasa mai adaugam putin lapte.
Trebuie sa obtinem o compozitie putin mai groasa decat blatul de tort.
Turnam compozitia intr-o tava (25/25 cm)tapetata cu hartie de copt iar peste aluatul maro se pun cu lingura buchetele din aluatul alb de urda la o mica distanta de ele.
Se pune la cuptor la foc mediu pentru 30-40 minute sau pana este coapta.
Albusul il batem spuma cu cele 5 linguri de zahar.Scoatem prajitura din cuptor cand este facuta si se aseaza albusul batut in forma de valuri.
Se mai lasa la cuptor pentru inca 10-15 minute la foc mic.
 Se lasa la racit apoi cu cutitul umed taiem prajitura si o servim.
Pofta buna!

10.08.2011

Tarta cu kiwi


Avem nevoie de:
- 125 gr unt rece
- 250 gr faina
- 50 gr zahar
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 praf de sare
- 1 ou mic
- 1 plic crema pentru tarta
- 250 ml lapte pt crema
- 2-3 linguri frisca batuta
- 4-5 kiwi
- 2 linguri de ananas bucati
- 1/2 plic tort-gelee transparent
Punem in vasul de la robot (sau intr-un castron) faina,sarea,zaharul si esenta de vanilie.Adaugam peste faina cuburi de unt rece si oul.Le amestecam bine pana obtinem un aluat.
Cu acest aluat imbracam forma de tarta iar deasupra ei punem un staniol in care am adaugat boabe de fasole.(pentru a nu se umfla aluatul)O dam la frigider pentru cca 30 minute.
Cuptorul se incinge la 180 C si dam tarta la cuptor pentru 30 minute sau pana se rumeneste putin pe margini.Tarta se raceste in forma apoi se scoate pe un platou.Pentru crema de vanilie se prepara conform instructiunilor de pe pachet.In crema de vanilie adaugam si 2-3 linguri de frisca batuta si amestecam pana la omogenizare.
Cu aceasta crema umplem tarta.
Deasupra cremei se aranjeaza felii de kiwi iar in mijloc cateva bucatele de ananas.Peste fructe se pune tort-gelee pentru a nu se oxida fructele.O jumatate din plicul de tort-gelee se amesteca cu 125 ml suc de fructe sau apa+zahar.Se pune la foc mic amestecand continuu timp de 1 minut dupa care se repartizeaza peste fructe.
Tarta se da la rece timp de 1 ora dupa care se poate servi.
O tarta usoara si foarte gustoasa!

08.08.2011

Sufleu de praz cu ananas si crutoane

O reteta rafinata cu un gust delicios si aspect apetisant.
Avem nevoie de: 
- 3-4 fire praz
- 3 linguri ulei de masline
- 4 oua
- sare,piper,nucsoara
- 400 gr smantana
- 1 conserva ananas
- 8 felii sunca de Praga
- 8 felii cascaval
- 6 felii paine alba
Aceasta este reteta cu ingrediente pentru o tava mare ,eu insa am facut-o intr-o tava mica (20/30)deci am injumatatit ingredientele.Se incinge cuptorul la 200 C.Se curata prazul si se taie bucati de cca 1/2 cm.Se incinge uleiul si se caleste prazul cca 3 minute.Se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara.
Se unge o tava cu unt si se repartizeaza inauntru prazul.
Se bat ouale cu smantana si se toarna peste praz.
Se da tava la cuptor si se lasa sa se intareasca  compozitia de oua timp de cca 10 minute.Se taie bucati ananasul care a fost scurs in prealabil,sunca(eu am pus sunca de pui) si cascavalul.Se prajeste feliile de paine si se taie cuburi.
Se scoate tava cu praz+oua din cuptor si se repartizeaza deasupra sunca,ananas,cascaval si cuburi de paine prajita.
Se acopera deasupra cu cascaval ras.
Se lasa sa se rumeneasca la cuptor inca 20-30 minute.
Este o bunatate de mancarica.Merita incercata.
Pofta buna!


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *