11.04.2011

Negresa cu nuca

Negresa este o prajitura foarte gustoasa, si este un desert intotdeauna bine venit atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Avem nevoie de: 
- 250 gr margarina rama
- o cana zahar
- 2 linguri cacao
-  5 oua
- 1 ciocolata amaruie sau cu lapte
- o jum. lingurita bicarbonat de sodiu
- 150 gr nuca prajita
Avem nevoie de un caston care se poate pune pe foc.Amestecam zaharul cu cacaua si 3 linguri de apa.Punem pe foc mic adaugand si margarina.Se lasa pe foc amestecand continuu pana se topeste tot zaharul.
Se raceste compozitia,dupa care adaugam pe rand cate un galbenus amestecand energic dupa fiecare.Din aceasta compozitie scoatem 12 linguri  care se pun deoparte.Ce ramane se amesteca cu o cana de faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Separat batem albusul spuma.Adaugam cate o lingura de albus in compozitia cu margarina si amestecam usor.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 35-40 minute.(daca doriti un blat mai inalt coaceti-o intr-o tava mai mica sau dublati ingredientele, eu am folosit tava de 27/36)
La cele 12 linguri adaugam o ciocolata,50 gr unt si o punem la foc mic pana se topeste ciocolata si untul.
Nuca o prajim intr-o tigaie si o lasam la racit.Scoatem prajitura cand e coapta si asa calda se toarna deasupra compozitia de ciocolata.
Asezam deasupra nuca prajita peste crema de ciocolata calda.Se lasa la rece pentru 1-2 ore dupa care se poate servi.
Este o prajitura delicioasa,pufoasa iar nucile prajite ii da un gust extraordinar de bun.....  si care din pacate se termina foarte repede.
Pofta buna!

Un comentariu:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *