02.09.2011

Gogosari murati cu pikant fix

Dupa cum bine stim noi gospodinele ca in fiecare iarna gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre,mai ales ca se foloseste foarte mult la decorarea salatei de beouf frumos taiate in feliute subtiri si rosii.Asadar va prezint reteta mea care este foarte foarte simpla si usoara.Este ideala pentru gospodinele incepatoare.Iar gogosarii sunt super buni, raman tari iar gustul este  dulce-acrisor. 
Avem nevoie de: 
- gogosari/ardei capia
- zahar
- otet
- pikant fix dulce-acrisor
Nu am pus gramele la ingrdiente pentru ca fiecare pune cat doreste,unii pun mai multi gogosari altii mai putin.Asadar spalam gogosarii sau ardeii capia si ii taiem in bucati mai mici.Ii asezam in borcane bine spalate.
Separat intr-o oala incapatoare punem apa la fiert exact cat cere pe spatele plicului de pikant fix adica  1,750 l apa apoi punem 300 ml otet,150 gr zahar si continutul plicului amestecand pana la dizolvare.Iar dupa prefetinta daca ii doriti mai acri se mai adauga otet si daca ii doriti mai dulci se mai adauga zahar.Se da in fiert pentru 3-4 minute.
Se adauga cu polonicul peste gogosarii din borcan.
Punem capacul si intoarcem borcanul cu gura in jos.Dupa racire se depoziteaza in camara si se pastreaza pana la iarna.
O metoda foarte simpla dar si foarte gustoasa.Iar pastrarea este foarte buna,rezista si doi ani fara ca gogosarul sa se inmoaie.

31.08.2011

Pasta din jeleu

Pentru imbracarea tortului sau pentru diferite ornamente am incercat si aceasta pasta din jeleu de care pot sa va spun ca,se lucreaza foarte bine.
Avem nevoie de:
- jeleu de fructe
- zahar pudra
- colorant alimentar
Pentru inceput topim jeleul la foc mic cu 1 lingura de apa amestecand continuu.
Pentru o culoare mai insistenta adaugam colorant alimentar amestecand bine compozitia.
Adaugam cate putin din zaharul pudra.Eu am folosit de aceasta data zahar pudra margaritar,dar se pare ca nu a fost atat de bun fata de cel de la CORONITA.Cel mai bun zahar pudra este CORONITA.
Amestecam cu lingura pana se poate,dupa aceea o framantam cu mana pana obtinem o pasta cu care sa putem lucra.
 Cu aceasta pasta imbracam tortul si modelam diferite modele,floricele,trandafiri,frunze....etc.Eu am facut cativa trandafiri,floricele dupa aceasta forma pe care o puteti gasi aici la lumea basmelor si multe alte forme frumoase.

30.08.2011

Prajitura cu prune

Este o prajitura delicioasa de sezon care se poate prepara si cu alte fructe.Se poate servi cu sos de vanilie sau cu gem de prune deasupra.
Avem nevoie de:
- 250 gr unt moale
- 1 lingura scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 gr zahar pudra
- 5 oua
- 100 gr zahar tos
- 250 gr faina
- 1 kr prune coapte 
- 2 linguri migdale
- zahar pudra pentru pudrat deasupra
Prunele le spalam si le taiem in jumatati.Migdalele le tocam dar sa nu fie foarte marunt si le amestecam cu scortisoara.
Galbenusurile si zaharul pudra se bat spuma.Se adauga untul moale,zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie.
 Separat se bat albusurile cu zahar tos,apoi se adauga in compozitia de galbenusuri.
Adaugam treptat si faina amestecand pana la omogenizare.
Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau cu grasime) si se acopera cu prunele taiate in jumate.
Deasupra presaram migdale amestecate cu scortisoara si o dam la cuptor pentru 35-40 minute.
Dupa racire se serveste cu gem de prune deasupra sau sos de vanilie.
Delicioasa!

29.08.2011

Tort ''Surpriza pentru copii''


Pentru blat am facut reteta de la prajitura kinder pinguin pe care o gasiti aici.
Pentru crema avem nevoie de:
- 200 gr ciocolata amaruie(primola)
- 2-3 linguri visine congelate
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata alba(primola)
- 100 ml frisca lichida
- 2-3 linguri zmeura congelata
- cateva picaturi esenta migdale
- 200 gr ciocolata cu lapte(primola)
- 200 ml frisca lichida
Pentru inceput topim ciocolata amaruie in frisca pe care o punem la foc mic amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata.O racim si o dam la rece.Dupa racire se bate cu mixerul daca mai e nevoie(la mine nu a mai fost nevoie pentru ca era suficient de tare,dar daca este prea tare se mai adauga frisca lichida)Adaugam si visinele.Aceasta e prima crema.
Pentru a doua crema topim ciocolata alba in frisca pe care si pe asta o punem pe foc mic si procedam la fel ca si la prima crema.Dupa racire se bate cu mixerul pana devine ca si o crema de unt.Se adauga cateva picaturi de esenta migdale si apoi adaugam si zmeura congelata sau proaspata.Aceasta este crema a doua.
Pentru crema a treia procedam la fel ca si la celelalte doua creme doar ca nu mai adaugam nimic in ea.
Asamblarea tortului am facut-o astfel:blatul l-am taiat in doua si am pus prima crema din ciocolata amaruie.
  Apoi peste crema neagra am pus crema alba.
Peste crema alba am pus crema din ciocolata cu lapte.
Iar peste crema de lapte am pus blatul si l-am imbracat in pasta de jeleu si ornat cu floricele,stelute si pasarele tot din pasta de jeleu.
Iar aici o sectiune feliata.

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *