11.06.2011

Rulada de bezea umpluta cu capsuni

Capsune dulci si parfumate,incorporate in frisca si invelite intr-o rulada frageda,cu gust de migdale.Cine poate sa-i reziste?Cred ca este un desert potrivit pentru un dejun festiv,care ii va impresiona cu siguranta pe invitati!
Avem nevoie de:
- 4 albusuri de la oua mari
- 200 gr zahar tos
- 100 gr biscuiti cu cocos
- esenta de migdale
- 250 ml frisca lichida
- 300 gr capsuni
- 50 gr ciocolata alba

Preincalziti cuptorul la flacara mare.Tapetati cu hartie de copt o tava (23/33cm)Batem albusurile spuma pana cand incep sa se intareasca si incorporam zaharul tos cate o lingura o data - amestecul trebuie sa devina vascos si lucios.Incorporam biscuitii sfaramati si cateva picaturi de esenta de migdale amestecand usor.
Turnam compozitia in tava pregatita si netezim suprafata cu dosul unui cutit.Dam la cuptor pe nivel superior,timp de 10 minute,pana cand se rumeneste;apoi micsoram flacara si continuam coacerea timp de 10 minute,pana cand foaia se intareste.Scoatem tava din cuptor si rasturnam foaia pe o alta foaie de pergament.Desprindem cu grija foaia cu care am tapetat tava si lasam sa se raceasca.
Batem frisca pana se intareste apoi intindem pe foaia de bezea.Presaram capsuni taiate bucatele si rulam foaia - bezeaua se va sfarama pe masura ce rulam.
 Iar aici o felie pentru voi.
Este absolut delicioasa!Cu siguranta o voi mai prepara probabil cu alte fructe.

07.06.2011

PALMIERI

Uitandu-ma pe net am dat peste deliciosii palmieri care mi-au tras cu ochiul si de care nu m-am putut abtine sa nu-i prepar si eu mai ales ca sunt atat de usor de pregatit.Sunt deliciosi,crocanti numai buni de mancat.
Avem nevoie de:
- 500-800 gr aluat de foietaj congelat
- 30 de linguri zahar alb/brun
- 2 linguri cacao
- 1/2 lingurita scortisoara
- 70 gr unt

 Aluatul de foietaj se decongeleaza si apoi se desface. Toata suprafata acestuia se unge cu jumatate din cantitatea de unt moale (il folosim in cantitate atat de mica pentru ca vrem doar sa faca priza restul ingredientelor pe care le adaugam).
Intr-un bol se amesteca 20 linguri zahar brun sau alb cu scortisoara si cacao.Jumatate din cantitatea rezultata se presara pe toata suprafata aluatului uns cu unt.
Cu sucitorul se trece usor peste aluat pentru a lipi zaharul de aluat(nu se intinde aluatul)Peste aluat se intinde o folie alimentara dupa care intoarcem cu grija aluatul pe partea cealalta.
Se unge cu restul de unt ramas,se presara zaharul si se preseaza usor cu sucitorul.Acum se ruleaza aluatul cu partea mai lata inspre interior pana la jumatate,apoi din partea cealalta venind tot spre interior.Iata pozele ca sa intelegeti mai bine.
Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit se taie rondele de grosimea unui deget si se dau prin cele 10 linguri de zahar simplu.
Se aseaza pe o tava tapetat cu hartie de copt la o distanta considerabila intre ei pentru ca se vor mari.
Se dau la cuptorul incins (flacara mare) timp de 10-12 minute stand cu ochii pe ei.In functie de cuptorul fiecareia ei sunt gata marepede sau mai tarziu.Iata cum trebuie sa arate:
Sunt crocanti,simpli si deliciosi.
 Pofta buna! 
Sursa:Lumea Laurei

06.06.2011

Prajitura ''Albinita''

Este o prajitura foarte delicioasa.
Avem nevoie de:
- 2 oua
- 2 linguri miere de albine
- 100 gr zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 50 gr unt
- 3 linguri de lapte
- 460 gr faina+extra la intins
Pentru crema avem nevoie de:
- 250 ml lapte
- 150 gr zahar pudra
- 5 linguri gris
- 150 gr unt
- esenta vanilie
- un borcanel gem de prune
Punem o oala cu apa pe foc iar deasupra o alta oala in care adaugam zaharul,oul,bicarbonatul,laptele,mierea,untul si le lasam pana se topesc toate ingredientele pe baie de aburi amestecand continuu.
Luam vasul jos si adaugam faina treptat pana obtinem un aluat nelipicios.Daca vi se pare prea moala mai adaugam faina.
Impartim aluatul in 4 parti egale.
Fiecare bucata se intinde pe dosul unei tavi tapetata cu hartie de copt.(tava:36/25)Sau se intinde pe masa de lucru,iar daca se lipeste aluatul de masa presaram faina.(Celelalte bucati le acoperim cu folie de naylon pentru a nu se intari)
Se da la cuptorul incins 200 C. pentru 5-6 minute sau pana se rumeneste frumos.(pana capata o culoare maronie) Se procedeaza la fel si cu celelalte bucati de aluat.
Pentru crema preparam intai grisul pentru ca trebuie lasat la racit.Deci punem intr-o craticioara laptele la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar(75 gr)Cand incepe sa fiarba adaugam cele  5 linguri de gris treptat avand grija sa nu se faca cocoloase.Compozitia trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale.
Se raceste.
Untul se amesteca impreuna cu zaharul pudra ramas(75 gr),esenta de vanilie apoi adaugam cate o lingura din grisul racit pana se termina toata compozitia.
 Cu aceasta crema umplem foile.Punem prima foaie apoi jumatate din crema,din nou o foaie dupa care punem gemul de prune,apoi o alta foaie,din nou crema ramasa si ultima foaie.
Deasupra presaram zahar pudra.
Prajitura se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *