16.03.2012

Blat de tort Pandispan

Pentru pandispan sunt cateva reguli de care ar trebui sa tinem cont si anume:
- nu se foloseste praf de copt deoarece riscam sa obtinem un pandispan crescut cu o cocoasa!
- ouale si faina trebuie sa fie la temperatura camerei!
- faina trebuie intotdeauna cernuta si adaugata putin cate putin amestecand de jos in sus in compozitia de oua!
- cuptorul nu se deschide deloc in timpul coacerii deoarece riscam ca pandispanul sa se lase!
Cam acestea sunt regulile de care ar trebui sa tinem cont daca dorim sa obtinem un pandispan frumos crescut.
Avem nevoie de:
- 5 oua
5 linguri zahar
- 5 linguri faina
Incingem cuptorul la 180 C.Tapetam/ungem o forma de tort (26cm).Se param galbenusurile de albusuri.Albusurile le batem cu mixerul la viteza medie adaugand treptat din cele 5 linguri de zahar pana albusul devine teapan ca si pentru bezele.
Galbenusurile se amesteca cu 2 linguri ulei (asta pentru un blat mult mai pufos) apoi le introducem in compozitia de albusuri.
 Se amesteca pana la omogenizare.Faina cernuta o introducem lingura cu lingura, amestecand usor de jos in sus dinspre centru spre exterior pana se incorporeaza toata in compozitia de oua,adaugam apoi o alta lingura de faina pana ce terminam toata faina.Pentru un pandispan cu cacao scadem 2 linguri de faina si adaugam 2 linguri cacao.
Asezam aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt sau cu unt+faina si  nivelam cu grija suprafata.
O introducem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35-40 minute.Este gata atunci cand se desprinde singur depe marginea formei.Stingem cuptorul iar pandispanul il lasam in cuptor sa se racoreasca putin cu usa intredeschisa.
Se raceste complet dupa care se poate consuma ca atare sau se taie in foi si se umple cu diferite creme.

13.03.2012

Clatite americane (Pancakes)






Pancakes cunoscute sub numele de clatite americane care incet incet au aparut si la noi tot mai mult, ... sunt absolut delicioase mergand cu multe feluri de toping sau cu orice altceva va trece prin cap ca ati vrea sa le serviti.Tot auzisem de ele ca sunt foarte foarte bune,pana cand am zis ca le voi incerca si eu,iar acum imi pare rau ca am asteptat atat, pentru ca sunt super delicioase,moi si pufoase pur si simplu nu te mai saturi de ele.Nu sunt deloc greu de facut, iar gustul este un deliciu!
Avem nevoie de:
Pentru 8 bucati de pancakes
- 8 linguri pline faina
- 250 ml lapte
- 2 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta vanilie
- 2 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- un praf de sare
Faina o amestecam impreuna cu praful de copt,bicarbonatul de sodiu,apoi o dam prin sita amestecul obtinut.Adaugam apoi zaharul vanilat si zaharul tos.
 Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se freaca cu putina sare pentru 2-3 minute apoi se adauga treptat uleiul si laptele.Amestecul de galbenusuri se toarna peste faina.
Se amesteca pana la omogenizare,apoi se adauga albusurile batute spuma.
Se amesteca usor pana se incorporeaza complet.
Tigaia se unge cu putin unt pana se incinge bine,apoi se sterge cu un servetel tot untul din tigaie.Acest lucru il facem pentru a obtine o culoare uniforma.Daca lasam untul in tigaie suprafata va arata ca cea de clatite adica cu pete maronii.Operatia aceasta nu o facem decat o data si anume la inceput cand ne apucam de prajit pancakes-urile.
Cu ajutorul unui polonic adaugam aluatul in centrul tigaii incinse.
Dupa ce l-am turnat in tigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata.El se va intinde de unul singur atat cat e nevoie.In momentul in care apar primii bulbuci (dupa cum se vede in poza de mai sus) intoarcem pancakes-ul.
 Se prajesc in felul acesta pana terminam toata compozitia.
Se servesc calde cu miere,sirop de ciocolata,dulceata de cirese amare,sirop de artar .... etc.
Noi le-am servit cu dulceata de cirese amare si dulceata de nectarine.
Iata si sectiunea mai de-aproape.
Sunt moi si pufoase,absolut delicioase!!!

12.03.2012

Rulada cu crema de ciocolata alba si neagra






Acest weekend am savurat o delicioasa  rulada fina cu crema de ciocolata alba si neagra intr-un blat pufos alaturi de sirop de fructe de padure .....hmmm ...  o bunatate de rulada!!!
Avem nevoie de:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
Pentru crema alba:
- 100 gr ciocolata alba
- 150 gr branza ricotta
- 150 ml frisca lichida
Pentru crema neagra:
-100 gr ciocolata neagra
- 150 ml frisca lichida
Se prepara foaia.Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu zahar pana se topeste apoi se inglobeaza galbenusurile,amestecandu-se de sus in jos.Se intinde pe hartie de pergament un strat drept si se da la cuptor pentru 10 minute la 180 C.Se lasa la racit.
 Se prepara crema alba.Se topeste ciocolata alba la bain-marie cu putina frisca lichida.Se raceste apoi se introduce branza ricotta ...
... iar la sfarsit frisca batuta.Se pune la frigider.
 Se prepara apoi crema neagra.Se topeste la bain-marie ciocolata amaruie cu putina frisca lichida.Se raceste apoi se inglobeaza frisca batuta.
Se desprinde foaia de pe hartie avand grija sa nu se rupa,urmand ca blatul sa ramana tot pe hartie,apoi se intinde crema neagra si crema alba.
Se ruleaza cu grija ....
.... iar deasupra se intinde un strat subtire de ciocolata topita amestecata cu frisca si se presara nuca taiata in bucatele.Se da la rece.De preferat sa se manance a doua zi.
Se serveste cu sirop de fructe de padure.Iar pentru sirop se topesc 100 gr zahar in 50 ml vin rosu.Se adauga 150 gr fructe de padure,se lasa sa dea cateva clocote apoi se lasa la racit.
Un deliciuu !!!!!!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *