04.03.2011

Cartofi frantuzesti

Este o mancare gustoasa si usor de preparat.Probabil ca toti o cunoasteti si probabil ca sunt multe feluri de retete.Aceasta reteta am gasit-o din revistele ''practic in bucatarie'' de care sunt foarte multumita de cum a iesit.Merita incercata atunci cand esti in ciza de timp,mai ales ca este simplu de preparat si foarte rapida.

Avem nevoie de:
- 1 kg cartofi
- 100 gr unt
- 4 oua
- 1 lingura faina
- 100 ml lapte
- 300 gr smantana
- 150 gr cascaval
Se pun ouale la fiert in apa rece si se fierb sa fie tari.Spalam foarte bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.Fierti ii curatam de coaja si ii taiem in felii.Topim intr-o craticioara untul adaugam faina si stingem cu laptele amestecand continuu.
 Apoi adaugam cascavalul ras si smantana.Acesta va fi sosul.
Curatam ouale si le taiem in felii.Ungem o tava cu unt care merge la cuptor,punem un strat de cartofi,un rand de ou,alt strat de cartofi,iar oua si la final cartofii.
Turnam si sosul care l-am pregatit anterior.
Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos.
 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *