20110307

Mancare de ciuperci,mazare si cartofi

Este o combinatie de mancare cu ciuperci,mazare si cartofi ce-i drept mai rar intalnita dar este foarte gustoasa si foarte usor de preparat.Aceasta reteta o am de la o prietena Marta B. care a fost inventia ei si intr-adevar are dreptate,este foarte gustoasa.Mersi Marta pentru reteta.
Avem nevoie de:
- 500 gr ciuperci proaspete
- 300 gr bacon 
- ardei verde,galben
- 2 linguri pasta de rosii sau bulion
- gogosar rosu
- vegeta,sare
- 1 morcov
- o ceapa
- 2 cartofi
- 1 cutie de mazare mica
- 3 linguri smantana
- 2 linguri faina
Curatam  zarzavaturile si apoi le taiem in cuburi sau le dam pe razatoare.Calim ceapa in 3 linguri de ulei cu putina apa apoi adaugam ardeii,gogosarul,morcovul si baconul care se taie in fasii subtiri.Le lasam la calit timp de cateva minute.
Dupa ce sau calit adaugam ciupercile curatate si taiate marunt,vegeta,mazarea si adaugam apa cat sa acopere toate zarzavaturile.Le lasam la fiert cca 20 minute.
Verificam daca sau fiert si apoi adaugam cartofii taiati in cuburi si pasta de rosii.Mai lasam la foc pana cand sunt fierti cartofii.Intr-un bol amestecam faina cu smantana si o adaugam in mancare amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase.
Se mai lasa 2-3 minute la foc mic amestecand si stingem focul.O mai dregem cu sare daca mai e nevoie si o servim calda cu muraturi.
Este foarte delicioasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...