20110316

Prajitura cu biscuiti si mere

Un desert fin si rapid ,fara coacere si foarte delicios.Este binevenita in anotimpul cald,ea fiind racoroasa si foarte delicioasa.
 Avem nevoie de:
- 1 pach biscuiti petit beure
- 2 fiole esenta rom
- 1 cana zahar
- 2 linguri cacao
- 1 lingura scortisoara
- 300 ml apa
- 1 plic budinca de vanilie+3 linguri zahar
- 250-300 ml frisca lichida
- 10 nuci,ciocolata pt ras
- 1 kg mere
- lapte pt budinca(500 ml)
Prima data pregatim budinca din lapte, 3 linguri de zahar si  praful de budinca. Lasam sa se raceasca acoperita cu o folie de nylon ca sa nu se faca pojghita.(Daca doriti in loc de budinca se poate folosi si crema Ole de vanilie)Merele le curatam si le dam pe razatoarea mica,apoi adaugam 1 lingura de scortisoara.
 
Intr-un vas amestecam zaharul si cacaua,adaugam esenta de rom si turnam treptat din apa pana obtinem un sirop.Acest sirop il punem la foc mic si il lasam sa fiarba 10 minute.
Frisca o batem bine cu mixerul.Intr-o tava asezam doua randuri de biscuiti.
Peste biscuiti turnam siropul fierbinte.
Peste sirop punem crema de budinca rece si asezam peste toata suprafata.
 Peste crema de budinca punem merele rase.
Iar peste mere daca doriti puteti pune si cateva nuci taiate bucatele.In final peste mere se pune frisca batuta si deasupra se rade ciocolata.
Se lasa la rece peste noapte sau daca nu mai aveti rabdare se poate lasa cel putin 4 ore.(asta ca sa intre siropul in biscuiti)
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Doamne ajuta,voi face aceasta prajitura cit mai curind,trbue sa fie delicioasa.MULTUMIRI.

    RăspundețiȘtergere

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...