17.02.2012

Tort ''Inima cu inimioare''


Blatul este de la prajitura Kinder Pinguin .Un blat super delicios.Insiropat cu suc de visine.Crema este facuta din 3 iaurturi mici de fructe de padure amestecat cu 200 ml frisca lichida dar batuta si fructe de padure congelate.Imbracat in pasta de marshmallows,iar inimioarele sunt din pasta de jeleu.
A fost un tort super delicios care s-a terminat prea repede. :(
Pofta buna!

Tocanita in stil italian




Este un fel de mancare simplu si delicios.Merge cu mai multe feluri de garnituri:paste,orez,piure....
Avem nevoie de:
- 1 morcov
- 3 cepe
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 600 gr carne tocata asortata
- 150 ml vin rosu sec
- 2 conserve mici rosii decojite (cca800 ml)sau bulion
- sare,piper,boia dulce
- 1 lingurita oregano uscat
Se curata ceapa,usturoiul si morcovul.Ceapa si usturoiul se toaca iar morcovul se rade.Se incinge ulei intr-o cratita mare,se prajeste inauntru carnea tocata pana ce devine sfaramicioasa.
Se adauga morcovul ras, ceapa si usturoiul si se prajesc.
Se stinge cu jumatate din cantitatea de vin  si se lasa sa dea intr-un clocot.Se toarna apoi restul de vin si se lasa din nou sa dea in fiert.Se adauga rosiile in vasul cu carne sau bulion.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si oregano.
Se acopera mancarea cu un capac si se lasa sa fiarba la foc moale timp de cca 25 minute.Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se serveste cu garnitura de piure,paste sau orez.
Noi am servit-o cu piure de cartofi.
Absolut delicioasa a fost.

16.02.2012

Cartofi la cuptor






Si pentru ca  zilele trecute am facut pulpe de pui cu smantana la cuptor, bineinteles ca i-am servit alaturi de cartofi la cuptor.Asadar mi-a ramas sa va prezint si cum am pregatit acesti cartofi super gustosi.Simpli si deliciosi!
Avem nevoie de: 
- cartofi 
- oregano
- rozmarin
- usturoi granulat sau proaspat
- sare,piper
- ulei de masline
Nu am dat gramele pentru cartofi fiindca fiecare poate sa faca din cat doreste ,cat este nevoie.Curatam cartofii de coaja ii taiem putin mai grosi,ii punem intr-o oala cu apa si ii lasam  la fiert pentru 5 minute.Scurgem de apa si ii asezam intr-o tava unsa cu putin unt.Presaram peste cartofi oregano,rozmarin,sare,putin piper,usturoi granulat sau proaspat si  amestecam cu furculita printre ei.Picuram si ulei de masline si ii dam la cuptor pana se rumenesc frumos.Din cand in cand mai amestecam cu o furculita pentru a-i intoarce.
Se pot servi atat simpli cat si cu friptura sau orice altceva doriti. 
Deliciosi!!!

13.02.2012

Pulpe de pui cu smantana la cuptor







Este un deliciu acest fel de mancare avand in vedere baconul si prazul care ii da un gust excelent.
 Avem nevoie de:
- 4 pulpe de pui
- sare,piper
- 1 fir de praz
- 8 felii  bacon
- 200 ml supa de pasare
- 150 ml smantana pt gatit
Se taie pulpele de pui in doua(eu am luat 8 pulpe superioare)pe articulatie;se sterg bine cu prosoape de bucatarie si se condimenteaza cu barbecue pentru pui.
 Se curata prazul si se taie rondele subtiri.Se prajesc feliile de bacon intr-o tigaie fara grasime si se lasa cca 5 minute.
In grasimea ramasa se prajesc bucatile de pui pana se rumenesc.
Se sting bucatile de pui cu supa de pasare.
 Se presara praz si se acopera cu un capac.Se lasa sa se innabuse 30 minute la cuptor ,timp in care bucatile de pui se intorc;eventual se mai toarna supa. 
Se scoate de la cuptor apoi asazam baconul pe bucatile de pui...
.... asezam smantana din loc in loc si o dam din nou la cuptor acoperit cu capac pentru inca 10-15 minute.
Se mai sareaza inca o data si apoi stingem focul.
Se servesc alaturi de bagheta crocanta,cartofi la cuptor sau paste.Noi am servit-o cu cartofi la cuptor.
Delicioasaaa!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *