20110130

Ciorba de lascute

Da,intr-adevar asa se zice la noi ''LASCUTE'' ciorba  traditionala din ardeal cu ciolan afumat.Este super gustoasa mai ales daca adaugi si o lingura de smantana.
Avem nevoie de:
- un ciolan afumat
- 3-4 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- o telina mica
- sare,o ceapa mica
- 400 ml bulion sau pasta de rosii
Se spala putin ciolanul afumat si se pune la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa.Se spumeaza cu paleta daca e nevoie.Zarzavatul se curata,se spala si se adauga in oala.Se sareaza si se lasa la fiert pana cand  e fiert ciolanul.Luam de pe foc ciorba,scoatem zarzavatul si carnea iar daca doriti puteti taia zarzavatul in rondele si le puteti adauga in ciorba.Carnea se curata de grasime,se taie in bucati mai mici si se adauga in oala cu ciorba.Punem din nou la foc ciorba si adaugam bulionul si lascutele.(la lascute se procedeaza ca si la taitei doar ca ii taiem cu cutitul in patratele)
Mai lasam inca 5-10 minute si oprim focul. Este o ciorba grozava,simplu de facut si foarte gustoasa.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...