30.08.2011

Prajitura cu prune

Este o prajitura delicioasa de sezon care se poate prepara si cu alte fructe.Se poate servi cu sos de vanilie sau cu gem de prune deasupra.
Avem nevoie de:
- 250 gr unt moale
- 1 lingura scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 gr zahar pudra
- 5 oua
- 100 gr zahar tos
- 250 gr faina
- 1 kr prune coapte 
- 2 linguri migdale
- zahar pudra pentru pudrat deasupra
Prunele le spalam si le taiem in jumatati.Migdalele le tocam dar sa nu fie foarte marunt si le amestecam cu scortisoara.
Galbenusurile si zaharul pudra se bat spuma.Se adauga untul moale,zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie.
 Separat se bat albusurile cu zahar tos,apoi se adauga in compozitia de galbenusuri.
Adaugam treptat si faina amestecand pana la omogenizare.
Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau cu grasime) si se acopera cu prunele taiate in jumate.
Deasupra presaram migdale amestecate cu scortisoara si o dam la cuptor pentru 35-40 minute.
Dupa racire se serveste cu gem de prune deasupra sau sos de vanilie.
Delicioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *