02.02.2011

Cartofi cu carnaciori afumati


 Avem nevoie de:
- 1 kg de cartofi
- o ceapa mica
- 4 linguri cu varf faina
- 350 gr cascaval
- 500 ml lapte
- carnati oltenesti
- 60 gr marg rama
- nucsoara,sare
- porumb fiert
- maioneza light pt salate
Curatam cartofii,ii taiem in felii subtiri sau ii radem pe razatoare,adaugam sare si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie pt prajituri.
Carnaciorii se taie in rondele si se prajesc in ulei incins,dupa care ii repartizam peste cartofi.
Se topeste marg pe foc mic intr-o craticioara.Se adauga faina si se amesteca bine pana obtinem o crema,apoi lasam pe foc inca 1 minut amestecand mereu.Incepem sa adaugam laptele putin cate putin amestecand continuu.
Continuam tot asa: turnam putin lapte, incorporam cu lingura, iar lapte, iar amestecam pana se termina laptele (lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele, iar cu cealalta manevrati lingura).
Daca sosul e de consistenta mai groasa decat doriti puteti adauga inca un pic de lapte fierbinte.Lasati la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu.Se adauga cascavalul ras,ceapa taiata marunt,sare si nucsoara macinata.
Acest sos se adauga peste cartofii din tava.Se amesteca putin ca sa patrunda sosul peste tot.Se rade deasupra cascaval.Se da la cuptor pentru o ora jumate iar daca nu sunt facuti cartofii se mai lasa.
Se serveste neaparat cu salata de vara (se poate si cu castraveti murati dar e mai gustoasa cu salata de vara)si porumb fiert alaturi.Peste salata se adauga maioneza light pt salate.
Este absolut delicioasa!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *