05.10.2011

Gem de gutui

Acest gem este cel mai iubit de familia mea.Are o aroma deosebita,foarte parfumat si absolut delicios.Merita sa-l incercati si voi.Cu siguranta nu veti regreta.
 Avem nevoie de:
- 1 kg gutui
- 700 gr zahar
- 400 ml apa
- sucul de la 1 lamaie
- 10-20 nuci 
- esenta vanilie(optional)
Punem apa si zaharul pe foc mic si lasam pana se topeste tot zaharul
Spalam gutuile bine bine pana se duce tot puful de pe ele apoi le curatam de seminte si le dam pe razatoarea mare.
Dupa fiecare gutuie razuita se pune imediat in siropul de zahar,astfel gutuile vor capata o culoare maronie.
Adaugam apoi zeama de lamaie si lasam sa fiarba pana gutuile sunt bine inmuiate si capata un aspect gelatinos.Spre sfarsit adaugam nuca taiata in bucatele mai mici si esenta de vanilie.(cine doreste) Vanilia o parfumeaza si ii da un gust divin.
Mai lasam inca 5-10 minute dupa care stingem focul si le punem in borcane sterilizate.Se pun intr-o patura pana la racire apoi se depoziteaza in camara.
Absolut delicios!!!

2 comentarii:

  1. Stiu cit e de delicios, mama face an de an. Ymi place gemul foarte mult!!! Of ce mamika scumpa esti tu, Bravoooo!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Liuba.esti tare draguta!!!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *