23.02.2012

Sos Bechamel






Uitandu-ma intr-o revista,am dat peste o reteta de sos Bechamel care mi-a placut cum arata,asadar va voi impartasi si voua aceasta reteta.
Avem nevoie de: 
Pentru 800 ml sos
- 700 ml lapte
- 1 foaie dafin
- 8 boabe de piper
- 1 ceapa
- 2 fire cimbru 
- 2 fire patrunjel
- 60 gr unt
- 50 gr faina
- nucsoara,sare
Se toaca ceapa si verdeata.Impreuna cu mirodeniile,se pun in cca 500 ml lapte.Se da in clocot,apoi se reduce temperatura si se lasa sa mai dea un clocot.
Se trece apoi laptele printr-o strecuratoare.
Se topeste untul ...
... se adauga faina,se caleste putin amestecand,apoi se ia vasul de pe foc si se inglobeaza treptat laptele rece,batand cu telul.Se adauga laptele cu mirodenii.Se adauga craticioara din nou pe foc,se da din nou in clocot si se lasa sa fiarba 15 minute amestecand.Sosul se strecoara,se adauga nucsoara,sare si piper.
Se foloseste la mai multe feluri de mancare.

Cartofi cu crema de branza






O bunatate de crema care se asorteaza perfect cu acesti cartofi rumeniti si deliciosi.
Avem nevoie de:
- 1 kg cartofi rosii
- sare,piper
-  rozmarin,verdeata tocata
- 6 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 400 gr branza de vaci
- 3 linguri smantana
- 2 linguri iaurt
- 1 1/2 lingura mustar
Se decojesc cartofii,se spala si se taie felii groase de 5-7 mm.Se asaza in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba cca 8 minute.Se scurg.
Se incinge cuptorul la 170 C.Se unge o tava cu 2 linguri ulei ,se asaza feliile de cartofi,se presara verdeata,rozmarin si se toarna din nou putin ulei.
Se coc la cuptor pana se rumenesc frumos.Preparam crema astfel:se toaca ceapa,se amesteca smantana cu branza de vaci,iaurt,ulei si mustar.Se sareaza si se pipereaza apoi adaugam ceapa.Se da la frigider cca 1 ora.
Inainte de servire se poate adauga ceapa verde tocata marunt.Crema se serveste  alaturi de cartofii rumeniti sau merge foarte bine si cu crochete cu ton.
Deliciosi!!!!

Crochete cu ton






Un aperitiv foarte simplu si foarte gustos, mai ales pentru cei care iubesc tonul.
Avem nevoie de:
- 2 cutii ton maruntit in suc propiu
- 250 ml lapte
- 50 gr ciuperci
- 75 gr faina
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 2 oua
- sare,piper
- 4 linguri pesmet
Se curata ceapa si ciupercile,se spala si se taie marunt,apoi se calesc in 2 linguri de ulei incins,pana se inmoaie iar ceapa devine lucioasa.
 Se presara faina,se amesteca energic si se toarna cate putin din lapte,omogenizand.
Se fierbe compozitia pana ce se obtine un sos gros.
Se lasa sa se raceasca,dupa care se incorporeaza tonul bine scurs,1 ou,sare si piper dupa gust.
Se modeleaza crochete din aceasta compozitie,se trec pe rand,prin faina ...
... prin ou batut ...
... si prin pesmet.
Se prajesc in ulei incins,rumenindu-le frumos pe ambele parti.Se scot pe hartie absorbanta si se servesc ca aperitiv cald.
Sunt absolut delicioase!

21.02.2012

Lapte condensat


Avem nevoie de:
- 250 gr zahar pudra
- 188 ml lapte gras
- 25 gr unt
- esenta vanilie
Zaharul pudra trebuie sa fie neaparat cumparat pentru ca de obicei contine amidon care ajuta la ingrosarea laptelui.Ingredientele se pun toate intr-o cratita si le punem la foc mic amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Cand untul si zaharul sau topit se mareste putin flacara si asteptam sa inceapa sa fiarba.De la primul clocot se mentine la foc fix timp de 10 minute amestecand continuu.
ATENTIE!!! Nici 1 minut in plus(se va intari la final ca un bolovan) Nici 1 minut in minus(va iesi prea subtire)
Pe masura ce se raceste laptele isi va schimba culoarea din alb in galben.Dupa racirea completa se pune intr-un borcan acoperit si se pastreaza la frigider.
Mie mi-a iesit 280 ml iar pentru crema de la milch schnitte aveam nevoie de 200 ml.

20.02.2012

MILCH SCHNITTE


 Pentru blat avem nevoie de:
- 4 oua
- 80 gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 2 linguri pline de gris
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 2 linguri miere
- 1 lingurita praf de copt
- 25 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 praf de sare
Pentru crema avem nevoie de:
- 200 ml lapte condensat
- 200 ml frisca lichida(hulala)
- 100 ml lapte 
- 6 gr gelatina
- 50 gr miere(1 lingura cu varf)
- esenta vanilie
 Pentru inceput pregatim blaturile.Blatul este de la Kinder Pinguin doar ca am injumatatit cantitatile.Se coc doua foi.
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.
Gelatina se amesteca cu apa rece (exact cat sa acopere toate granulele) se lasa la rece timp de 5 minute apoi o punem pe baie de aburi pana se dizolva toate granulele de gelatina.Trebuie sa fie lichida ca si mierea.Apoi o  amestecam  cu 50 ml lapte si o adaugam in laptele condensat.Urmeaza mierea si vanilia.
Se bate frisca bat apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.
Se lasa la frigider iar cand incepe sa se intareasca putin se intinde pe primul blat.
Se acopera cu al doilea blat si se lasa la rece pentru 2-3 ore.
Apoi se taie cu multa usurinta.
O minunatie de prajituraa!Un delicuuu!!!!!!Iar pentru a fi si mai gustoasa incat sa nu te poti opri din mancat,m-am gandit sa-i mai adaug ceva.Iata ce a iesit:
 Absolut delicioasaaaa!
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *