20.10.2012

Briose cioco-menta






Fie in varianta simpla,calsica,cu gust proaspat de fructe ,cu ciocolata sau umplute cu crema briosele sunt extrem de delicioase,foarte usor de preparat si sunt atat pe placul copiilor cat si al adultilor indiferent de ocazie!Pe viitor va voi mai incanta si cu alte feluri de briose,insa acum sa vedem reteta acestei micute negrese umplute cu crema de menta.

Avem nevoie de:
- 275 gr faina
- 1 plic pra de copt
- 1 lingurita bicarbonat 
- 3 linguri cacao
- 1 ou
- 130 gr zahar
- 80 ml ulei
- 300 ml lapte batut
- 1/2 legatura frunze de menta
- 200 ml smantana dulce
- 1 pachetel zahar vanilat
- 1 plic praf de frisca
- zahar pudra
Preincalzim cuptorul ;a 180 C.Ungem formele pentru briose sau punem hartie.Amestecam aina cu praful de copt,bicarbonatul si cacao.
 Batem oul adaugand zaharul apoi uleiul si laptele batut.

Adaugam in amestecul de faina si omogenizam.
Obtinem o pasta destul de groasa.
Umplem uniform aluatul in forme.

Punem pentru 20 minute la cuptor pe raftul din mijloc al cuptorului.Dupa coacere le lasam la racit.
Spalam menta o uscam cu un servet prin tamponare apoi taiem frunzele marunt.Praful de frisca il pregatim conform instructiunilor de pe pachet.Apoi amestecam frunzele de menta cu frisca batuta.
Briosele le taiem pe jumatate si le umplem cu crema de menta.Inainte de a le servi le ornam cu crema de menta,zahar pudra si frunze de menta.
Sunt delicioase!!! Se mai pot servi si simple.
 Voi mai reveni si cu alte feluri de briose,... pana atunci sa le incercati pe acestea si sa le savurati cu pofta!

Batoane twix facute in casa


De multe ori aceste batoane le cumparam din comert insa foarte usor le putem face si acasa.Sunt mult mai usor de preparat decat snikers-ul,asadar acum le puteti pregati in casa pentru a-i incanta pe copii si de ce nu, musafirii!
Avem nevoie de:
-  120 gr unt la temperatura camerei
- 120 gr zahar 
- 220 faina
- 1/2 lingurita sare
- extract de vanilie sau esenta vanilie
- 500 gr caramele cu lapte tofee
- 5 linguri frisca lichida
- 400 gr ciocolata cu lapte,alba sau amaruie
Pentru inceput incingem cuptorul la 180 C apoi ungem o forma de 20/30 cu unt.Batem cu mixerul untul si zaharul pana devine spuma.Apoi adaugam faina,sarea si vanilia si omogenizam bine pana obtinem un aluat tare.
 Intindem aluatul in tava si apasam cu degetele pana devine uniform.
 O lasam la cuptor 10-12 minute sau pana biscuitele devine usor rumenit (nu prea mult pentru ca se intareste prea tare)
Lasam la racit si pregatim caramelul.Intr-o oala topim caramelele impreuna cu frisca lichida.(exact ca si la snikers,doar ca nu-l lasam prea mult pe foc)Imediat ce sau topit toate caramelele se mai lasa exact 2 minute dupa care il luam de pe foc.
Dupa topirea caramelelor turnam peste biscuite si nivelam cu o lingura.
Dam la rece pentru 2-3 ore pentru intarirea caramelului.Dupa timpul de stat la rece scoatem biscuitele si il lasam pentru cateva minute la temperatura camerei apoi taiem batoanele.Le taiem in fasii subtiri asa cum sunt si cele originale din comert sau mai groase dupa cum va place.
Topim ciocolata cu lapte si cea alba si cufundam fiecare biscuite in ciocolata ajutandu-ne cu doua furculite.Apoi le lasam punem pe o hartie de copt avand grija sa punem cu biscuitele in jos.Dupa intarirea ciocolatei indepartam cu un cutit excesul de ciocolata de pe margine.
Si iata gata twix-ul !!!Este un deliciuuu!!!
In imaginea de mai jos primele doua batoane sunt din comert iar celelalte sunt facute in casa.
Vreau sa va spun ca, copiilor mei le-a placut extrem de mult aceste batoane ,deci .... va imaginati cat de repede sau mancat!!!
O bunatatee!!!!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *