28.01.2011

Tocanita din pipote si inimi de pui


Avem nevoie de:
- 600 gr(o caserola) pipote si inimi de pui
- o ceapa
- 1 lingurita de boia dulce
- un gogosar rosu
- 1 lingurita vegeta,sare
- frunze de patrunjel
-o jum. canita de lapte
- 2 linguri de faina
- 2 linguri ulei
Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2 linguri ulei , intr-o cratita cu capac pana se inmoaie si devine sticloasa ( puneti putina apa sa nu se prajeasca prea tare). Se adauga gogosaru taiat marunt,boia si  se lasa 5 minute pe foc mic,dupa care amestecam  maruntaiele spalate.
Amestecam pana acestea se albesc putin.Se acopera cu apa , se adauga vegeta,sare si verdeata tocata. 
Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte, separat se amesteca faina cu putin lapte si se toarna in oala, amestecand mereu.
 Lasam sa mai dea cateva clocote.Se serveste cu mamaliguta si muraturi.
 Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *