23.03.2011

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj este un fel de sarmale imprastiate.Este o mancare consisitenta si foarte gustoasa mai ales daca e servita si cu smantanica.Sunt multe feluri de retete si bineinteles fiecare o poate prepara dupa cum ii place.Iata reteta mea.
Avem nevoie de:
- 700 gr carne tocata mixta
- 1 varza mijlocie
- condimete pt carne tocata,marar,cimbru,piper
- o cana de bulion
- 1 ceapa mare
- 3 linguri orez
- boia dulce,sare 
Prima data rezolvam varza,o taiem fidelute,punem sare si o lasam sa stea putin.Taiem ceapa marunt si o calim in 2 linguri de ulei.Dupa cateva minute adaugam boia dulce,carnea tocata si condimentele pentru carne tocata.
Varza o frecam putin cu mainile,apoi o punem la calit in 3 linguri de ulei.Adaugam cimbrul,mararul si o lasam pentru 10 minute la foc mic.
Orezul il fierbem separat intr-o craticioara il strecuram apoi il amestecam cu carnea.
Ungem cu margarina o tava de yena apoi se pune un strat de varza,unul de carne,putin bulion,repetam procedura,iar ultimul strat trebuie sa fie de varza.
Deasupra putem pune cateva felii de rosii si kaizer.(eu am pus doar bulion)Se mai adauga o cana de apa si se introduce la cuptor pentru 2 ore la foc mijlociu.
Este foarte delicioasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *